50 fantasztikus ötlet a raklapok felhasználására – Mindbe bele fogsz szeretni! 

Hirdetés

A raklapok olcsók, ráadásul segítségükkel környezetbarát módon hozhatunk létre szebbnél szebb, ötletes dolgokat. Ha szereted az újrahasznosítást, és szeretnéd kipróbálni a raklapokat, akkor tarts velem, egész pontosan 50 fantasztikus ötletet mutatok meg! 

 

Mit érdemes tudni a raklapokról? 

A raklapok nem egyformák, ha barkácsolni szeretnénk a segítségükkel, akkor van pár dolog, amit figyelembe kell vennünk. Általában három méretben (100x120, 80x120, valamint 60x80 cm) találkozhatunk raklapokkal, de ügyelnünk kell a lécek számára is, mivel ebben a tekintetben sem egyformák. A legkönnyebb raklapok 7-8 kilogrammot nyomnak, a legnehezebbek viszont elérhetik a 25-30 kilót is.

 

Fontos szempont lehet tovább a raklapok terhelhetősége, mivel van olyan darab, ami mindössze 30 kilogrammot bír, azonban találkozhatunk masszívabb raklapokkal, amik már megbirkóznak 1500 kilogrammal is. Ezeket a paramétereket figyelembe kell vennünk, mivel ezek megmutatják, mire használhatjuk fel az adott raklapot. 

Hirdetés

 

A raklapok anyaga

A raklapok általában fenyőből vagy nyírfából készülnek, köztük a legmagasabb minőséget az EUR-raklapok képviselik, ezeknek az ára is magasabb. Itt jegyezném meg, hogy sok helyen hozzá lehet jutni az egyutas raklapokhoz teljesen ingyen, érdemes körbe kérdezni a környéken található nagyobb áruházakban, tüzépeken.

 

A nevében is benne van, egy útra gyártják, nem várják vissza, míg az EUR-raklapok betétdíjasok. Házi barkácsolásra az egyutas raklapok tökéletesen megfelelnek, én például ezekből készítettem raklapkerítést, magaságyást, valamint komposztálót.
 

A raklapok felhasználása

A raklapokat számtalan módon fel lehet használni, Facebook-csoportunkban is rengeteg megoldást láthattok, én is mutattam már pár ötletet, az alábbi videó pedig szinte kimerít mindent, ami a raklapokról szól. Összesen 50 remek raklapfelhasználási megoldást tekinthettek meg benne, érdemes elmenteni a kedvencek közé, hogy könnyebben elővegyétek, ha barkácsötletre lenne szükség! 

 

 

Borítókép: Hands off my tags! Michael Gaida képe a Pixabay -en.

Hirdetés