Alternatív karácsonyfa készítése fillérekből

Hirdetés

Csoportunk tagja, Teleki Tibor korábban már bemutatta két munkáját, így tudhattok meg, hogyan készített saját kezűleg élethű mini játékkonyhát, valamint praktikus asztali lámpát. Most pedig azt mutatta meg, hogyan hozott létre mutatós karácsonyfát, nézzük!

 

Egy adventi rendezvényhez készítettem ezt a dekorációt néhány  évvel ezelőtt. Azóta minden évben más-más helyen kerül felállításra, pl. az elmúlt évben egy óvoda bejáratát díszítette, idén egy iskola folyosóján látható.

 

Az alapja egy padláson fellelt régi szánkó. Erre szereltem egy köracélból készült, a végein csavarmenettel ellátott tengelyt, amire ráfűztem a karácsonyfa elemeit. A kertben lévő fák metszésekor keletkezett, eredetileg tűzre szánt 3-4 cm átmérőjű ágakból vágtam megfelelő darabokat.

Hirdetés

 

Ezeket fokozatosan egyre kisebb méretűre vágtam, a hossz felénél átfúrtam, a tengely méreténél picit nagyobb átmérőjű fúróval. Az összeszerelés után a művet, festékszóró segítségével lefestettem. A munka lépéseiről rövid videót forgattam, hogy meg tudjam mutatni azok számára, akik szeretnének hasonlót alkotni.

 

 

Hirdetés