Élethű mini játékkonyha saját kezűleg

Hirdetés

Csoportunk tagja, Teleki Tibor ismét kitett magáért, egy nem mindennapi, teljesen élethű, mini játékkonyhát hozott létre, ami a gyerekek kedvencévé vált azonnal!

A játékkonyha egy igen érdekes, kihívásokkal megtűzdelt projekt volt. A helyi óvodába szerettem volna, valami igazán különlegeset készíteni. Törekedtem arra, hogy minél inkább hasonlítson egy igazihoz és minél több eszköz, a valódi működés illúzióját keltse. A bútor oldalai laminált bútorlapból készültek, melyeket lapszabászaton vágattam, arányosan kicsinyített méretre.

 

Régi konyhai gépekből alkatrészeket szereltem ki, melyeket beépítettem a játékba. A kis konyha jól felszerelt, van benne hűtőszekrény, sütő, mikró, mosógép, kihúzhatós szagelszívó, villany főzőlap. A bekapcsolt állapotot a készülékek gombjai által működésbe hozott led lámpák jelzik. A fények beépített akkuról működnek. A legnagyobb fejtörést a mosógépdob forgásának imitálása jelentette. Ehhez egy multinál vásárolt „narancsos vödröt” használtam fel. Az átlátszó vödör lett a dob, mely mögé egy diszkó lámpát szereltem. Egy picit át kellett alakítani, hogy 12 V-al működjön. A forgó fények hatására a mosógép nagyon igazinak tűnik. Megérte a fáradságot, ez lett az egyik kedvenc a gyerekek körében.

Hirdetés

 

Hirdetés