Praktikus asztali lámpa készítése természetes anyagokból (szinte ingyen)

Hirdetés

Csoportunk egyik ügyes kezű tagja, Teleki Tibor természetes anyagokból, szinte teljesen ingyen készített egyedi, praktikus asztali lámpát, nézzük, hogyan! 

 

Ez a szokatlan lámpa hosszú folyamat eredményeként készült. Az óriáshangyák egy kiszáradt cseresznyefa törzsébe költöztek. Több évig figyeltem lenyűgöző munkájukat. A fa végül kidőlt és a hangyák elköltöztek. Levágtam egy tetszetős darabot a fából és alaposan megtisztítottam. Az üregeket sűrített levegővel fújtam át, majd faolajjal kezeltem. 

 

Sokat törtem a fejem, hogy mit is kellene belőle készíteni. Végül megláttam egy kiszáradt dísztököt és kirajzolódott a végső megoldás. Maradék fenyő pallóból készítettem az alapot. Legyalultam, majd felsőmaróval mintát martam az éleibe. A dísztököt a megfelelő helyen kifúrtam, a magok eltávolítását követően egy alumínium csőhöz rögzítettem. 

Hirdetés

 

A cső tartja a helyén a burát és benne helyezkedik el az áram vezeték. Mivel szinte az összes alapanyag természetes eredetű, ezért a csőre takarás képen kenderzsinórt tekertem. A tökbe egy olyan ledes spot lámpát szereltem, mely számottevően nem melegszik. Az alapra szilikonnal ragasztottam a hangyavár darabját. Ebben a formában író eszközöket lehet a hangyák által készített furatokba helyezni.  Az elkészült művet egy rokon kapta születésnapi ajándékba.

 

Hirdetés