A tojás pontos főzési ideje - trükkök, nem csak Húsvétra!

Hirdetés

Húsvét közeledtével még aktuálisabb a tojás főzésének fortélya, de, hogy pontosan mennyi ideig kell főzni egy tojást ahhoz, hogy olyan legyen, mint amilyet szeretnél, ehhez nem kell ünnep, hiszen ez bármelyik nap jól jöhet.

 

Legtöbben azzal rontják el, hogy lobogó, forrásban lévő vízbe teszik bele a tojásokat. A legjobb, ha kb 75 fokos vízben kezdjük el melegíteni őket, majd forrástól kezdve számítjuk a következő főzési időket:

 

Klasszikus lágy tojás: 4 perc

Hirdetés

Átmenet a lágy és a kemény tojás között (ekkor még krémes a sárgája): 6 perc

Kemény tojás: 9 perc

 

Főzés után mindig tedd hideg vízbe. Többször cserélheted is alatta, hogy jól kihűljön. Ezután kezdd csak el hámozni, így nem fog a héjával együtt lejönni a tojás fehér része. Húsvétkor pedig érdemes a sonka levében főzni a tojásokat, miután kivettük a húst, így ízletesebbek lesznek.

Ha szeretnéd tudni, hogyan készül a tökéletes húsvéti sonka, kattints ide!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

 

Hirdetés