A WD-40 felhasználási módjai

Hirdetés

A WD-40 nevű hihetetlenül sokoldalú kenőolajat San Diego-ban találták fel, egy Rocket Chemical nevű cég, melyet később, a termék sikere miatt átneveztek WD-40-re. Nem csak a háztartásokban, de műhelyekben, vállalkozásoknál is megtalálható csodaszer, melynek számtalan felhasználási módja létezik már... Újabb-és újabb opciókat találnak ki kreatív emberek, a víztaszító erején kívül most felsorolunk nektek még 12-t!

 

A WD-40 felhasználása:

 

1. Cipőnyomok eltávolítása

A padlón meglátszódnak a fekete cipőtalpnyomok? Hiába súrolod, mosod, nem segít az erős vegyszer sem? Ne add fel, csak vegyél egy WD-40-et, és máris könnyedén fel tudod törölni. Utána a helyiséget jól ki kell szellőztetni és a padlót pedig felmosni.

2. A grillrács letakarítása

Hirdetés

A grillrács makacs szennyeződéseit mindenki utálja, főleg letakarítani... Ha befújod WD-40-nel és vársz fél percet kb, azután könnyedén le tudod törölni róla a rárakódott zsírt. Ezután mindig most jól át mosószerrel, és öblítsd le folyó víz alatt.

3. Eltávolítja a ragasztót

Veled is előfordult már, hogy a kezedre cseppent a ragasztó, és nem jött le? Ne keseredj el, csak fújd be WD-40-nel, kezdd el jól összedörzsölni. Addig csináld, míg fel nem oldódik a ragasztó. De ez nem csak kézre alkalmas módszer, bárhol, bármilyen felületen tudod használni.

 

4. Darazsak ellen

Ha befújod azon a helyen, ahol sok darázs szokott lenni, akkor a WD-40 szaga elriasztja őket és nem jönnek vissza többé. Jobb, mint a darázsírtó szer, mert nem öli meg őket. (Ne fújd közvetlenül a darázsra)

5. Ha beragadt a cipzár

Ha beragadt a cipzár, csak fújj egy picit a WD-40-ből rá, majd húzogasd fel-le, ezzel teríted szét a cipzár teljes felületén a kenőanyagot. Ha nem akarod, hogy a ruhád olajos legyen, fújj ki belőle egy kicsit valahova, majd onnan egy pici ecsettel hordd fel a cipzárra. Gyermekek ruháján tilos használni!

6. Rászorult a gyűrű az ujjadra?

Csak fújj rá az olajból, máris le fog csusszanni róla a ráragadt gyűrű.

 

7. Hólerakódás ellen

Ha jön a hó, fújd be előtte az ablakaidat WD-40-nel, így nem fog megtapadni rajtuk a hó, azonnal lecsúszik róluk.

8. Gyomírtásra is tökéletes

Befújhatod a közönséges aszatot és a homoki ballagófű nevezetű gyomokat, és pár nap alatt eltűnnek. A gyepre és a szép fűre azért vigyázni kell!

9. Újítsd fel a rendszámtáblát

Fújj egy száraz rongyra a WD-40-ből, majd dörzsöld át vele a rozsdásodó rendszámtáblát. Meg fogsz lepődni, mennyire leszedi a rozsdát és fényessé teszi a rendszámtáblát.

 

10. Cipők téliesítésére is alkalmas

Fújd be vele a téli csizmákat, cipőket, kitűnő víztaszító hatással bír. A talpára ne tegyél belőle, viszont, ha van sófolt a cipődön, azt is csodálatosan leszedi.

11. Hajba ragadt rágó ellen

Csak permetezz ra a rágóra, és egy fésűvel egyszerúűen ki tudod fésülni a hajból. Használata után mindenképpen azonnal moss hajat!

12. Egymásba szorult poharakra is megoldás

Két poharat egymásbatettél és nem tudod széthúzni most őket? Csak permetezz egy kevés WD-40-et a 2 pohár találkozásához, majd szét is tudod csúsztatni őket. Ne feszegesd, ha nem jön, akkor fújj közéjük még több olajat.

Hirdetés