Nézd mit használ WC papír helyett ez az 5 tagú család!

Hirdetés

A Youtube-on elhíresült 5 tagú családot a The Fairly Local Family néven találhatod meg. Nagyon fontos számukra a környezetvédelem, és ezért sokat tesznek is. Egyik videójukban például azt mutatják be, hogy mi az, amit használnak WC papír helyett most már 5 éve!  Ahogy a WC papír ára is az egekbe emelkedett (és még ki tudja meddig megy fel...), így rettentően hasznos tipp lehet ez sok ember számára.

 

A családanya elmeséli, hogy kis négyzet vagy téglalap alakú darabokat varr elhasznált ruhákból, de a textilpelenka is nagyon jó alapanyag ehhez. Hiszen a gyerekeknek mindig vannak levetett, elhasznált, kilyukadt, kinőtt ruháik, így azokat nem kell kidobni, lehet belőlük készíteni mosható WC papírt. Ők csak family cloth-nak hívják. Bár rengeteg mindenre alkalmazhatod ezeket a darabokat, például konyhai papírtörlő helyett, portölrő rongy helyett is tökéletes a bútorokra, akár az ablakokra is, papírzsebkendő helyett, de ami havonta a legtöbb pénzbe kerül, a WC papír helyettesítésére is tökéletes. Sőt! Ennek a használatával biztosan nem marad vissza semmilyen papírdarab majd a résekben... :))) 

 

Számoljuk csak ki, hogy mennyit költünk havonta WC papírra! Mi 3an vagyunk a családban, de mégis 2 nagy csomag elmegy havonta. Az már 5000 Ft körüli összeget takar. Ez hangsúlyozom, csak a WC papír... Egy év alatt így 60.000 Ft-ba kerül a budipapírunk, és mi "csak" hárman vagyunk, egy nagyobb családban akkor többszöröse is lehet ez az összeg... 

Hirdetés

 

A tisztítása ezeknek a mosható WC kendőknek mindig kritikus kérdés, de a videóban a családanya azt javasolja, hogy egy külön erre a célra varrt zsákban legyen gyűjtve a WC mellett, így a zsákot is könnyen ki lehet mosni velük együtt. Beáztathatod őket egy vödör ecetes vízbe, majd a mosógépbe a vegyszermentes mosószer, mosódió mellé adhatsz is plusz ecetet vagy szódabikarbónát hozzájuk, hogy tuti teljesen tiszták legyenek. Ezek az anyagok plusz környezetbarátabbak is, mint a durva hipo vagy más erős vegyszer. Ők használnak még egy kis öntözőkannát is bidé helyett, tervezik, hogy beszereltetnek egy bidét, de ezt túl drágának vélik még. 

 

A mosható pelenka után ez az egyik legkörnyezetbarátabb háztartási dolog, amit hallottam, ha kételkedsz magadban, hogy menne-e a mosásuk, akkor kezdd el csak a papírtörlőt helyettesíteni a konyhában, és majd meglátod, hogy tudsz-e tovább lépni a WC kendők irányába. :) 

 

Hirdetés