Elképesztő ügyesség – Tibor élethű Vasember-páncélt nyomtatott magának!

Hirdetés

Huszár Tibor elképesztő ügyességről tett tanúbizonyságot, mesés részletességgel készítette el a Vasember-páncél mását, érdemes elolvasnotok a vele készült interjút!

 

Először is gratulálok a szebbnél szebb alkotásokhoz, kaptál már esetleg filmes felkérést is?

Szia, nagyon szépen köszönöm az elismerő szavakat. Filmes felkérést egyelőre még nem kaptam, de nyitott vagyok az új dolgok felé!

 

Honnan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozz, illetve ez "csak" hobbi vagy főtevékenység?

Igazából nem ez a tevékenység volt a cél, hanem maga a Vasember páncél megalkotása, ami kivitelezéséhez szükség volt erre a technikára. A páncél megvalósítása alatt annyira megtetszett, hogy még többet akartam tanulni és alkotni. Ez számomra csak egy hobbi, a mindennapokban asztalosként dolgozom! Ebben az interjúban bővebben mesélek.

Hirdetés

Elárulsz pár kulisszatitkot a készítés menetéről?

Itt kulisszatitkok nincsenek, tanulás, türelem, kézügyesség és kreativitás szükséges hozzá. Talán annyit elárulhatok , hogy van egy segítőm, mint Tony Starknak! ("JARVIS").

 

Melyik remekműre vagy a legbüszkébb?

A legbüszkébb a Vasember páncélomra vagyok, ami bekerült már nem egy TV műsorba, újságba, világhírű internetes oldalakra (pl. 9gag) és fórumokra. A visszajelzések alapján a világ egyik legjobb MK85-ös páncélja!

Mi jelentette a legnagyobb kihívást, mit volt a legnehezebb elkészíteni?

MK85 vasember páncél volt az első és legnehezebb kihívás, ugyebár akkor még kezdő voltam, a technikától kezdve a programokig, az anyag használatot, az utómunkákat mindent el kellett először sajátítanom. Mindezt sikerült egyedül megtanulnom, így a többi munkámmal már sokkal könnyebb dolgom volt, de még a mai napig tanulok új dolgokat.

 

Mennyi idő alatt készül el egy-egy alkotás?

A készítést két részre osztanám, első a nyomtatási idő, ami fixen adott és utána pedig az utómunka (javítás, festés, világítás...stb). Vegyük például az MK85 páncélomat, 1000 óra nyomtatási idő + 250 óra utómunka. De a rendelések kisebbek, így egy sisak kb. 40 óra nyomtatási idő + utómunka komplett 25óra (ebben benne van a száradási idő, ami ugyebár minden réteg közt szükséges).

 

Mennyibe kerülnek az alkotások, hol lehet téged megkeresni, hogyan lehet rendelni?

A rendelések árát nem lehet megszabni, függ a mérettől, egyedi kérésektől...stb. Megtaláltok Facebookon (munkáimat pedig a "3D" Albumban) és Instagramon. A rendelés nagyon egyszerű , írtok nekem egy üzenetet, amiben összefoglaljátok, hogy mit szeretnétek!

Bármit el tudsz készíteni, lehetnek egyedi elképzelések vagy ragaszkodsz az úgymond "sablonokhoz"?

Bármit el tudok készíteni, nyitott vagyok az egyedi dolgokra is, szóval semmi akadálya! A sablonos dolgokkal sincs semmi baj, lehet őket extrázni és egyedivé tenni.

 

Mik a jövőbeli tervek, remények, hova, meddig szeretnél eljutni az alkotásokkal?

Terveim közt szerepel egy bosszúállós kiállítás, ami remélem, hogy sok ember érdeklődését felkelti majd és sikeres lesz. Továbbá szeretném bővíteni a műhelyemet még pár nyomtatóval.

 

Hirdetés