Van pár darab vállfád? Készítsd el álmaid karácsonyi csillagját!

Hirdetés

Egy nagyon mutatós, gyorsan elkészíthető, ráadásul olcsó dekorációt mutatunk most be nektek. A karácsonyi csillag elkészítéséhez még kézügyesség sem szükséges, imádni fogjátok! 

 

Összesen harminc percre lesz szükséged ahhoz, hogy elkészítsd a mutatós és olcsó karácsonyi csillagot. Emellett gyűjts össze 16 darab gyerekméretű vállfát (lehet nagyobb is, de a gyerekmérettel könnyebb dolgozni, valamint szebb és tartósabb lesz a csillagunk). Szerezz még gyorskötözőt, lehetőség szerint olyan színűt, mint amilyen a vállfa színe. Az elkészült csillagra majd tennünk kell karácsonyi díszeket, fényfüzéreket, és amit csak szeretnénk még, nézzük, hogyan készül a csoda!

 

Először is helyezzünk el két vállfát egymás mellett a leghosszabb oldalak mentén úgy, hogy a kampók egy irányba nézzenek. Kössük össze a két darabot gyorskötözővel és így készítsük el a további párokat (összesen 8 párra lesz szükség, tehát 16 vállfára). 

Hirdetés

Ezután tegyünk össze négy vállfapárt úgy, hogy a horgok a középponttól elfelé mutassanak. Kössük meg gyorskötözővel középen és azokon a pontokon, ahol a kampók érintkeznek, a gyorskötözők végeit vágjuk le. Ebből hozzunk létre két darabot.

A másik négy vállfából álló készletet helyezzük az elsőre úgy, hogy létrejöjjön a nyolcágú csillag. Kössük össze mindkét réteget gyorskötözővel középen és azokon a pontokon, ahol a kampók fekszenek a függesztők hosszú oldalai alatt. 

Nincs más dolgunk, mint a díszeket és a fényfüzért elhelyeznünk az elkészült csillagon – bármit tehetünk rá, amit csak szeretnénk. Ha ez is meg van, tegyük helyére a karácsonyi csillagot és gyönyörködjünk benne!

 

Ha esetleg valamit nem értenétek, nézzétek meg az alábbi videót is:

Az ötlet és a fotók a Clever Ideas Facebook-oldalról származna, az eredeti posztot itt tekinthetitek meg. 

Hirdetés