Termesszünk sikeresen újhagymát egész télen!

Hirdetés

Nem kell tavaszig várnunk arra, hogy újhagymát termesszünk, sikeresen tehetjük ezt meg télen is, mostani cikkemben megmutatom, hogyan, érdemes velem tartani! 

 

Újhagyma termesztése télen – Ami szükséges

A művelethez nem lesz másra szükséged, mint dughagymára, fűrészporra (vagy WC-papírra), valamint egy erősebb nejlonzacskóra. Töltsük fel a nejlonzacskót 3-4 centiméter vastagon fűrészporral – használhatunk WC-papírt is, abban is szépen fognak fejlődni a hagymák, de jobb megoldás a fűrészpor. A zacskóban lévő fűrészport locsoljuk meg, ügyelve arra, hogy ne tocsogjon rajta a víz. 

 

Újhagyma termesztése télen – Nem olyan nehéz, mint gondolád!

Közben vágjuk le a hagymák felső felét, majd gyökérrésszel lefelé állítsuk bele a fűrészporba, szorosan egymás mellé. Nincs más dolgunk, mint bekötni a zacskó száját és várni. Biztosítsunk a növekedéshez meleg helyet és fényt, így érdemes az ablakpárkányra helyezni, radiátor fölé. Néha ellenőrizzük a fűrészpor nedvességét, ha szükséges, akkor pótoljuk a vizet. Ha mindent jól csináltunk, akkor nagyjából egy hét után már meg fognak jelenni a kis zöld hajtások, és hamarosan szüretelhetjük is a finom újhagymákat. Az alábbi videóban meg tudtok nézni mindent, és pár hasznos tippet is találtok benne, amit nem írtam le!

Hirdetés

 

Újhagyma termesztése télen – Van még egy megoldás

Van egy másik módszer is az újhagyma téli termesztésére. Érdemes tudni, hogy a hagyma a gyökeréből újra nő, és ezt kihasználhatjuk! Vágjunk le egy hosszabb, 3-4 centiméteres darabot a hagyma gyökeres végéből és állítsuk ezeket egy pohár vízbe. Biztosítsunk számára kellő meleget és fényt, tegyük az ablakpárkányra, radiátor fölé. Ezután nem kell mást tennünk, mint minden nap lecserélni a vizet és várni. Pár nap után látni fogjuk, hogy megjelennek az új hajtások a hagymán. Víz helyett dughatjuk földbe is a hagymavégeket, úgy is működni fog a trükk, sok sikert kívánok mindenkinek!

Martin Winkler képe a Pixabay -en.

Hirdetés