Hamarosan nyit a Dunakanyar legcsodálatosabb szedd magad tulipánkertje!

Hirdetés

Hollandia páratlan a tulipánmezőket illetően, viszont jó tudni, hogy nem kell sokat utaznunk ahhoz, hogy meseszép virágtengerekkel találkozzunk. Magyarországon tizenhárom kisebb-nagyobb tulipánkert található, mostani cikkemben kiemelnék egyet, ami a Dunakanyar legszebbje, tartsatok velem, megéri!

 

Tulipánkertek Magyarországon

A tulipán szerelmesei 13 helyen több mint egymillió virágot csodálhatnak meg. Négy évvel ezelőtt Szőlősgyörökön kezdődött meg egy álom megvalósítása, ekkor indult útjára, 30 000 tulipánhagymával a sikertörténet. Az alapötlet Mátrai Zoltánnak és Kalafatics Katának köszönhető, ők álmodták meg, hogy sok-sok tavaszi virág legyen az iroda udvarán, hogy legyen miben gyönyörködni. Ha pedig tavasz és virág, akkor nem lehet másról szó, mint a tulipánról!

Az első évben 20 féle tulipánnal, négy évvel később már 60 különféle fajtával készülnek a tavaszra és létrejött egy Franchise együttműködés is, aminek köszönhetően Magyarországon 13 TulipGarden kápráztatja el a tulipánok szerelmeseit. A kertekben egységesek az árak, a szolgáltatások és a megjelenés is, rengeteg tulipános különlegességgel készülnek a szervezők, ugyanakkor nemcsak tulipánt léthatunk, nyílik nárcisz, jácint, hóvirág és még bazsarózsa is.

A TulipGardenek látogatása során összeállíthatjuk csokrainkat, vásárolhatunk/bérelhetünk metszőollót, és kosárkát is. A TulipGarden kerteket megtalálhatjátok a következő helyszíneken: Abádszalók, Csákvár, Csömödér, Decs, Győrladamér, Homokhátság, Kosd, Mórahalom, Nagykőrös, Nagyvenyim, Rétköz, Szőlősgyörök, valamint Vát.

Hirdetés

A Dunakanyar csodálatos tulipánkertje

És hogy miért a Dunakanyar legszebb tulipánoskertjével fogok most foglalkozni? Egyrészt azért, mert közel van hozzánk, és így van személyes tapasztalatom, másrészt pedig azért, mert szerintem (hangsúlyozom: szerintem) ez a legszebb tulipánmező Magyarországon.

A TulipGarden Dunakanyar Kosdon, a Naszály-hegy lábánál helyezkedik el, Budapestről is könnyedén és gyorsan megközelíthető mind autóval, mind pedig tömegközlekedéssel. A csodálatos környezetben 30 000 tulipán fog nyílni hamarosan, a hely különlegessége, hogy nemcsak a tulipánokban gyönyörködhetünk, hanem magában a tájban és a vadon élő állatokban, például őzekben is.

A kert tulajdonosai Komáromi Alexandra és párja holland tulipánkülönlegességekkel várja az ide látogatókat március végétől, ráadásul „Szedd magad” keretein belül. A fiatal párt Mátrai Zoltán kalauzolta el a tulipánok világába, tőle származott az ötlet is. Azonnal részesei szerettek volna lenni a kezdeményezésnek, céljuk, hogy a megszerzett örömöt, boldogságot, feltöltődést megosszák másokkal. A pandémia és a szürke, téli hétköznapok után tavasszal fantasztikus lesz ellátogatni egy olyan helyre, ahol gyönyörködhetünk a virágokban.

Összesen 15 fajta tulipán fog nyílni a kertben, köztük megtalálhatók lesznek valódi különlegességek is, a TulipGarden Dunakanyar Facebook-oldalán folyamatosan teszik közzé, hogy milyen fajtákra lehet számítani, egy-két példa: Golden Appeldoorn, Banjaluka, Crystal Star, Gavota.

A pár mindkét tagja beleszületett a mezőgazdasági életmódba, tanulmányaikat is e témakörben folytatták, szeretik a természetet, a virágokat, és nem utolsósorban élvezik minden egyes percét annak a munkának, amit együtt végeznek. „Csodálatos dolog azzal együtt dolgozni, akivel le szeretnéd élni az életed” – többek között ezt osztottam meg Alexandra az alábbi interjúban, nézzétek meg ti is és találkozzunk március végén a TulipGarden Dunakanyarban, mi biztosan ott leszünk!

 

Hirdetés