Idén is vár mindenkit a fergeteges tulipánvarázs a Dunakanyarnál!

Hirdetés

Tavaly fantasztikus élményben volt részünk itt, de kicsit későn érkeztünk, és sok tulipánt már leszüreteltek előttünk. Nem is kérdés, hogy idén is ellátogatunk a Dunakanyar páratlan tulipánmezőjére, nézzük, miért bátorítunk titeket is erre! 

 

A 2022-es élményeink Tulipánföldén

Már februárban beterveztük, hogy meglátogatjuk a Vác mellett található tulipánmezőt, de sajnos elég későn, egész pontosan április 30-án jutottunk el a helyszínre. Ekkor már nem találkoztunk a teljes pompával, mivel rengeteg tulipánt leszüreteltek előttünk és volt pár fajta, ami ilyenkorra el is virágzott. Csalódnunk ettől függetlenül nem kellett, jó nagy csokrokat gyűjtöttünk össze, az akkor másfél éves kislányunk nagyon boldogan szaladgált a virágok között és szinte egyesével szagolta meg a szépségeket.

 

A helyszínre könnyen oda lehet találni, GPS-be elég beírni, hogy Tulipgarden Dunakanyar és már mehetünk is. Tágas, nagy parkolóban tehetjük le az autót, onnan egy két perces sétát téve már a virágok között találhatjuk magunkat. Mi szombat délelőtt mentünk, elég sokan voltak, megállapítottuk, hogy legközelebb inkább egy hétköznapi alkalmat választunk, ha lehetséges. Azért nem arra kell gondolni, hogy egymást lökdösik az emberek, de csak kényelmesebben lehet a virágokban gyönyörködni, amikor kevesebben vannak. Összességében elmondható, hogy Alexandráék nagyon büszkék lehetnek magukra, páratlan szépséget hoztak létre, ami valóban nagy élményt nyújt fiataloknak és időseknek egyaránt. 

Hirdetés

 

A 2023-mas nagy tervek és változások

Komáromi Alexandra és párja 2022 tavaszán nyitotta meg a tulipánmező kapuit, ekkor összesen 30 000 darab virághagymát tekinthettünk meg, 15 különböző színű tulipánfajtából lehetett választani szüret során. Bármennyire is elképesztő, a fiatal pár ezt a számot igyekezett növelni, olyannyira, hogy akár a duplázás is sikerüljön. A hagyományos színvilágú szépségeken kívül illatos, modern, recésszélű, fekete, fehér, rózsaszín fajtákkal is találkozhatunk 2023 tavaszán.

 

Káprázatos színkavalkáddal készülnek egész tavasszal, és természetesen idén is lesz alkalmunk arra, hogy vágott virágként hazavigyük és hetekig csodálhassuk a tulipánokat. A nyitásig van még egy kis idő, addig nincs más dolgotok, mint követni a következő Facebook-oldalt és figyelni az eseményeket: Tulipgarden Dunakanyar. Alább pedig megtekinthettek pár fajtát, ami jelen lesz a tulipánmezőn!

 

Tulipgarden Dunakanyar Hakuun tulipánfajta

Hakuun, hasonlóan a többi virágunkhoz, egy ámulatba ejtő tulipán! Hatalmas serleg alakú virága csillogó fehér, mely eszünkbe juttatja a bolyhos hófehér felhőket. Elegáns szirmai nem fakulnak el a napon! Szára hatalmas hosszúságú, és szívós a széllel szemben. Lenyűgöző látványt fog nyújtani! Szárhosszúsága: elérheti akár a 60 cm-t is, virágzása: Március vége.

 

Tulipgarden Dunakanyar Salmon Van Euk tulipánfajta

A Darwin hibridek családjába tartoznak, élénk színükkel magukkal ragadnak. Erős szárukon tojás alakú virágot tartanak. Ez a 40-50 cm magasra növő tulipán mind a szabadban, de cserépben vagy vázában mutatós megjelenést biztosít. Tartós! Időjárásálló és népszerű vágott virág. Szó szerint felrobbantja jelenlétével a szobánk hangulatát! Kora tavasszal virágzó tulipán. Egészen a lágy rózsaszíntől, a sötét rózsaszínen át, a vörösig terjed színskálájuk. Jól kombinálható a nárciszokkal, jácintokkal.

 

Tulipgarden Dunakanyar Carnavel de Rio tulipánfajta

Minden virágnak megvan a maga egyedi mintája. De ez a csodás virágkoronával rendelkező fajta a nevéből is a karneválok hangulatát tárja elénk. A Carnaval De Rio egy csésze alakú, jégfehér tulipánfajta, élénk piros csíkokkal. 
A szirmok alsó részén az arany és az olívazöld finom árnyalatai még kifinomultabbá teszik. Ennek az ILLATOS tulipánnak a virágzási ideje tavasz közepére tehető. Az ágyások, sorok között finom átmenetet biztosít a színek eloszlását tekintve. Magassága: 50+ cm, virágzása: Április.

 

Tulipgarden Dunakanyar Pink impression tulipánfajta

Kiemelkedően elbűvölő látványt kelt, nemcsak a szabadban, hanem balkonokban és vágott virágként vázában is. Ennek a fajtának virágzata erezett.
Birodalmi, lágy rózsaszín szélű, közepe pedig garnéla-vöröses, akár a naplemente. Virágzása előre haladtával szirma mélyebbé és gazdagabb színűvé válik. Magas, kecses szára kiválóan tartja piramisalakú virág koronáját. Középszezonbeli virágzású, magassága: 50+ cm, virágzása: Április

 

Tulipgarden Dunakanyar Golden Parade tulipánfajta

Szintén egy hagyományos tulipánnak mondhatjuk, hiszen minden nagyszülő, dédszülő kiskertjében megtalálható volt...Nos, ez még ma is így van? Az egyszerűségében elegáns Golden Parade nagy, piramis alakú, boglárka-sárga bimbók frissesség jellemzi a virág koronáját, néhol hajszálvékony piros sávocskákkal. Kinyílva felfedik belső kontrasztú fekete középpontját.
Azt mutatják, hogy nem kell túlságosan feltűnőnek lenni ahhoz, hogy elnyerje a figyelmet. Nagyon magas és erős szárat növeszt megfelelő csapadék mellett, amely ellenáll a szél és az eső hatásainak. Lenyűgöző, ha csoportosan ültetik, áprilisban virágzik.

 

Tulipgarden Dunakanyar Negrita tulipánfajta

A NEGRITA több mint 40 éve a legkelendőbb tulipán. Jellegzetes virágjai lilás-bordó, ibolya és levendula színek kombinációja. Lenyűgöző, ha élénksárga és narancssárga tulipánokkal ültetjük, és drámai partner a pasztellrózsaszín, őszibarack vagy krémszínnel vázába téve! Szárai erősek, hosszúsága kb. 45 cm, április-májusban virágzik.

 

Tulipgarden Dunakanyar Black Parrot - "Fekete papagáj" tulipánfajta

Nagy virágszirmokból alkot káprázatos egységet! Papagájvirágú tulipánfajta, ami azt jelenti, hogy jellegzetes virágformával rendelkezik, melyben szinte mindig megfigyelhető valamilyen zöld árnyalat. A lepellevelek enyhén rojtos szélűek, hullámosak, tollra emlékeztetők. A virágszín sötét bordó, szinte fekete, de a megvilágítástól függően színintenzitása napszaktól függően változik.
Virágzás: Kései virágzású, április-májusban.

 

Hirdetés