Interjú - Barbu Adriána ólomüvegből hoz létre álomdekorációkat!

Hirdetés

Barkácsolni Jó! Facebook csoportunkban bukkantunk Barbu Adriána Zsuzsannára, a Tiffany_bleiglas megálmodójára, aki Tiffany technikával készít ólomüveg dekorációkat, lakberendezési tárgyakat. Az interjú kapcsán kiderült, hogy párjával együtt nagyobb projektekben is részt vesznek, templomok falait varázsolják meseszerűvé az alkotásaikkal. Erről is láthattok majd fotókat lentebb. Gyertek és nézzünk be a kulisszák mögé!

 

Hogyan kezdődött nálad a Tiffany üveg mánia? Te mióta készíted őket?

A 2020-as év minden értelemben egy éles váltás volt az életemben. Logisztikai koordinátorként elég stresszes munkám volt. Szerettem az osztrák ügyfelekkel foglalkozni, de valahogy mégsem találtam úgy igazán a helyem. Ki akartam valamiben teljesedni, viszont a hogyant nem tudtam. A párom folyamatosan noszogatott, hogy segítsek neki. Megcsináltam a Facebook oldalt, a logót folyamatosan ötleteltem. Aztán szépen lassan lépésről - lépésre elindultam. A környezetem is valahogy támogatott abban, hogy csináljam. Azt még magam sem hittem el, hogy sikeres lesz, de jöttek az első sikerélmények és onnantól már nem volt kérdés, hogy ezt csinálni kell.

 

Hirdetés

Ezt bárki megtanulhatja vagy kell egy alap kézügyesség hozzá?

A kézügyességen kívül a legfontosabb a kitartás. Ez nem az a fajta hobbi, ahol az első óra után jön a sikerélmény. Nekem az íves vágás és a forrasztópáka használata okozta a legtöbb problémát.

 

Mennyi idő elkészíteni mondjuk ezt a 19 cm magas cica családot? 

Ennek a cica családnak az elkészítése nekem 7-8 órát vesz igénybe. De számomra az elsődleges szempont az, hogy a Megrendelő elégedett legyen. Idővel persze egyre gyorsabbá tud az ember válni.

 

Melyik volt a legnagyobb munkád, amit készítettél eddig? Hány napig dolgoztál rajta? Illetve melyik, amelyikre a legjobban büszke vagy?

Számomra a legnagyobb munka egy karácsonyi mécsestartó lámpás volt. 4 darabot készítettem és közel egy hónapig készültek. A barátoknak szerettem volna valami különlegeset adni. Normál esetben nem ezzel kellene elkezdeni az üvegezést, egyben erre vagyok a legbüszkébb is, mert nem adtam fel.

 

Te magad találod ki a mintákat/formákat vagy egy képről, vagy mintadarabról készíted el?

Megszületik egy ötlet, ehhez kezdek el nyersanyagot gyűjteni. Ezt többnyire átalakítom, kitalálom minden részletét, viszont sok esetben menet közben alakul ki a végleges forma. De folyamatosan nézem a külföldi művészek oldalait is.

 

Ha egy megrendelő egyedi mintájú tárgyat szeretne, azt is el tudod készíteni?

Természetesen igen. Ebben a párom rengeteget segít, hisz Ő 25 éves múlttal rendelkezik. Ha én nem is látom a hogyant, akkor mentőövként Ő mindig ott van nekem.

 

Hirdetés