Páratlan alkotások – Szaténangyalka készítése saját kezűleg

Hirdetés

Sebőkné Galambosy Katalin, a Barkácsolni jó! csoport tagja meseszép szaténangyalkákat készít saját kezűleg, mi pedig abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy megosztotta velünk a készítés menetét! 

 

Hobbiként kezdtem el elsajátítani a Kanzashi szaténszalag technikát. Elsőnek nehéznek tűnt, de belevágtam a családtagjaim nagy örömére, ugyanis nagyon szeretik az általam készített kis meglepetéseket. Mindenesetre idő-, és türelemigényes, de én imádom ezt, mert a végeredmény számomra csodás. 

 

A szirmok elkészítéséhez szükség van egy vagy kétárnyalatú szaténszalagra két méretben, vonalzóra, ceruzára, ollóra, csipeszre, gyertyára, ragasztópisztolyra, cérnára, gyöngyre, valamint pihetollra. Az angyalka szoknyájához nagyobb méretű, legalább 4 cm széles szalagot használunk, ebből szükségünk van 8 db egyforma méretű lapocskára. 

Hirdetés

 

A szárnyhoz elég 2,5 cm-es szalagkocka, ebből 12 db-ra van szükségünk. Miután felvágtuk a kockákat, egyesével a japán technika módszerével szirmokat hajtogatunk belőlük. Összehajtás után a csücskét olló segítségével levágjuk, csipesszel összeszorítjuk és megolvasztjuk gyertyaláng felett. Ha minden szirom elkészült, jöhet a ragasztás. A szoknya részéhez először 4 db szirmot ragasztunk össze, a szárnyhoz pedig 3 szirmot. A szoknyarész közepéhez ragasztjuk a cérnára fűzött gyöngyöt, majd hozzáragasztjuk a másik 4 szirmot, ezután a szárny részből ragasztunk egybe kettőt. Ragasztópisztoly segítségével a szoknyarészhez rögzítjük. Pihetollal és gyönggyel díszítjük.

 

Hirdetés