Dobjuk fel az ünnepi hangulatot – Készítsünk rénszarvasos szánt!

Hirdetés

Balogh Brigitta és párja úgy gondolta, hogy feldobja az ünnepi hangulatot és készítenek egy nem mindennapi rénszarvasos szánt. Jól döntöttek, az alkotás mesésen sikerült, most pedig nézzük, hogy csinálták! 

 

Én és párom készítettünk nektek egy makketet, csak hogy legyenek a  munkafolyamatról képek. A méretek, amiket láttok, a nagy szarvas és a szán méretei.

 

Szükséges anyagok

Az egészhez másfél tábla osb, 80 cm hosszú 5x5-s léc, 2 cm vastag 34 cm széles és 75 cm hosszú fatábla (bútorlap). Zománcfesték (fekete, piros, barna, fehér,), egy kevés piros szigetelőszalag és műhó. Égősor és a ragasztáshoz ragasztópisztoly.

Hirdetés

 

A rénszarvas elkészítésének a menete

Elsőnek megrajzoljuk az osb-re a sablont és utána dekopírfűrésszel ki vágjuk, ha ez elkészült, egy fúrószár segítségével a szemet kifúrjuk. Utána jöhet a festés és piros szigetelőszalaggal megcsináljuk a kantárt. Ha ez elkészült és megszáradt mind a két darab rénszarvas, akkor használjuk az 5x5-s lécet, amit méretre vágunk és ezt is szigetelőszalaggal bevonjuk (olyan hatást érjünk el, mintha a kantárhoz tartozna). Egy fúró és csavarok segítségével a megfelelő helyre fúrjuk, ezzel kész is a rénszarvasunk.

 

Szánkó elkészítése

Ugyanaz a menete, mint a rénszarvasnak, vágjuk, fessük és egy kis műhó segítségével havas hatást kelthetünk. Amikor a 2 szán elkészült, akkor jön a 2cm vastag fatábla, ezt is méretre vágjuk. Fúró, csavar segítségével a helyére rögzítjük, pontos helyét megnézhetitek a képen. Ha ezzel is kész vagyunk, nincs több dolgunk, mint az égősort egy ragasztópisztoly segítségével az élekre rögzítjük. És akkor most jöjjenek a fotók!

 

 

Hirdetés