Így dobhatod fel régi ruhatárad saját kezűleg szinte ingyen!

Hirdetés

Csoportunk tele van kreatív emberekkel, most Gruber Zoltán Zsoltné alkotásait mutatom be nektek, így lehet régi ruhákból újakat készíteni, szinte ingyen, könnyedén!

 

Szeretek alkotni, szeretek mindenfélét kipróbálni. Mostanában a varrás köti le az időmet. Nem vagyunk nagyon eleresztve anyagilag, és az extra méreteim miatt nehezen találok magamra megfelelő méretű, nekem tetsző, kényelmes ruhákat. Időnként ellátogatok a Pinterestre, ahol gyakran látom, milyen ötletesen lehet régi ruhadarabokat feldobni, illetve egészen izgalmas új ruhákat létrehozni. Úgy gondoltam, megpróbálom hát én is.

 

Ősszel szereztem be néhány zöld árnyalatú felsőt a turiban, és kiegészítettem az otthon felhalmozott, "valamire majd jó lesz még!" címszó alatt tárolt készletemből. Összesen 4 ruhadarabot készítettem most egymás után magamnak: két hosszabb ruhát, egy rövidebb, legginshez valót, és egy felsőt. Mivel semmilyen előképzettségem nincs sem szabás, sem varrás területén, videókból tájékozódtam.

 

Hirdetés

Így a szabás napokba telt, és a kritikus részeket (pl. nyaki rész, ujjak) csak minimálisan korrigáltam. A varrásnál a különböző anyagvastagságok, anyagminőségek adták fel a leckét, gyakorlat híján, tapasztalati úton állítgattam a varrógépen a szálfeszességet, az öltéshosszt és egyebeket.

 

Közelről megnézve bőven lehet bennük hibát találni, de igazából én vettem már kínaiban ettől rosszabbul megvarrt ruhadarabokat is. Mivel végre a saját méreteimhez igazodnak, felvéve kényelmes viseletnek bizonyultak, és nekem most elsősorban ez számít.

Gondolom, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki vett már magának ruhadarabot, aztán egyszer felvette, és azóta a szekrényben áll, mert viseléskor derül ki, hogy mégsem olyan kényelmes, mint azt gondoltuk. Vagy mégsem tudjuk mivel felvenni, mert pont az a nadrágunk ment menthetetlenül tönkre, amihez vettük.

És persze a sor végtelenül folytatódhatna, a lényeg viszont nem változik, a ruha hordatlanul lapul a szekrényben, mert kidobni sajnáljuk. Én többek között azért vettem a varrógépemet, hogy ezt a problémát orvosolni tudjam. Nadrágba még nem mertem belefogni, de egy-két szoknyafélét összehoztam már.

 

Hirdetés