Nemesacélból mesterművek – Borbé Lóránd története

Hirdetés

A nemesacél felhasználása széleskörű, nagyon régóta alkalmazzuk számos területen, mivel ellenállóbb a rozsdásodással és a foltosodással szemben, emellett alacsony karbantartási igénnyel rendelkezik. A hétköznapokban megszokott anyagról beszélünk, viszont Borbé Lóránd egy olyan szemszögből mutatja be nekünk, ami igazán különleges! 

A fémmegmunkálást már régóta űzöm, azonban motorok, virágok és egyéb dísztárgyak elkészítését nem olyan régen kezdtem. Az első munkám egy farönk volt, amibe egy balta van - azt hiszem, hogy megtetszett az elkészítése, ahogy a nemes acélt meg tudtam formázni.

Ezután próbáltam a virágokat és a motorokat, amik elég jól sikerültek. Mindenekelőtt fejben megtervezem a darabokat, majd flexet ragadok – minden egyes darabot kézzel készítek el. Végül ott van a segítségemre az awi hegesztő gép,amivel összehegesztem és különböző színárnyalatot tudok adni a nemes acélnak.

Hirdetés

Mivel hogy nincsenek tervrajzok így teljesen szabadon alakítom a fémet, egészen addig, amíg elnyeri a formáját, Másolni nem szoktam, hiszen az már számomra nem egyedi darab.

 

Hirdetés