Fotók vagy rajzok? – Ha nem látom, nem hiszem el!

Hirdetés

Sokáig el sem akartam hinni, hogy ezek a csodák ceruzával készültek, tényleg olyanok, mintha fotók lennének. Nagy Márk eszméletlenül tehetséges rajzművész, alkotásaiban rengeteg munka van, most vele beszélgettünk, érdemes megismerkednetek vele nektek is! 

 

Először is köszönöm a felkeresést, megtisztelő! A legelejétől fogva akármibe is kezdtem bele, a cél mindig az volt, hogy én legyek benne az egyik legjobb, ugyanígy volt ez a rajznál is. És hogy miért tartottam pont ez mellett ki? A kezdetet talán arra mondanám, mikor a szüleim elváltak, ekkor 11 éves lehettem, ha jól emlékszem. 

 

Akkoriban ez engem nagyon megérintett, főleg lelkileg, mondhatjuk hogy ez volt ez első olyan fájdalom, amiből tudtam ,,táplálkozni,, és később a magam javára fordítani (ezt akkoriban nem tudtam, de a későbbiekben fontos lesz az életemben). 
Tehát ezután kezdtem el rajzolni, sosem felejtem el, mikor hazajöttem az iskolából és önszántból elkezdtem teli rajzolni mindennap egy-két oldalt egy füzetben Angry Birds figurákkal, és azt hozzá kell tennem, hogy a földön ülve, görnyedve, amihez egyébként ragaszkodtam is. Mikor ezt a kis füzetet teli rajzoltam, utána vette észre édesanyám a fejlődést benne és ösztökélt, hogy csináljam tovább. Ha ő akkoriban nincs mellettem, akkor ezt nem sokáig folytattam volna. Idővel aztán szüneteltettem, mert akkor még nem tudtam, mi az a türelem és a hit, 1-2 év után viszont újrakezdtem Ekkor nagyon magányos voltam, sokat voltam egyedül. 

Hirdetés

Ez az időszak tanított meg türelmesnek lenni és hinni saját magamban, én úgy gondolom, hogy a saját magunkba vetett hit mindennek az alapja - és nekem ez elég is volt - még ha nem is tartasz sehol és nem hisz benned senki a jelen pillanatban. 
Ekkor már éreztem minden egyes alkotásom után, hogy a fejlődésem csak az én kezemben van, a másik dolog, ami szembetűnő volt, hogy nem éreztem egyik projektemen sem, hogy kifogna rajtam, és azóta sem volt ilyenre példa. És itt kezdődött a portrék iránti. mondhatni szenvedély, hisz a mai napig ez az, ami igazán megihlet, főleg azért mert tele van érzelemmel. 

Hogy melyik lenne a kedvenc alkotásom? Erre nincs jó válaszom, amiket magamnak készítek, természetesen azok közül van a kedvenc mindig, fogalmazhatok úgy is, hogy mindig az, ami a legújabb, de az is csak ideig-óráig, mert utána már belekezdek a következő projektembe, amit már előre tudok, hogy az jobb lesz és már akkor a kedvencem, mikor még el sem kezdtem. És hogy miért? Mert tudom, hogy újra felül múlom magam, és ez is a fő dolog, ami a szemem előtt van minden nap, hogy jobb legyek annál, aki tegnap voltam, tehát mindig magammal versenyzek és ez az, ami lehetővé teszi számomra az igazi fejlődést. Ebben az időben sok stílussal kísérleteztem, ami igazán megfogott még, az a 3D-s rajzok elkészítése volt, miután ezt sikerült elsajátítanom, úgy bele is tudtam vinni a portréimba és ezáltal jelentősen megugrott a fejlődésem is. 

Az elkészítésüket általában úgy kell elképzelni (és most maradjunk a portrénál), hogy először is felrajzolom az alapot és utána balról jobbra elkezdtem megadni az alapját és csak azután kezdem el részletezni, a végén pedig tökéletesíteni, amit egyébként soha nem lehetne abbahagyni. Ezért is hiszem azt a mondást, hogy egy igazi művész sosem fejezi be az alkotását. 

Időközben felvételt nyertem egy mondhatni művészeti iskolába, amit el is kezdtem. Életem legmeghatározóbb időszaka volt az a két év, amit itt töltöttem, sajnos nem jó értelemben. Viszont úgy léptem innen tovább, hogy már tudtam ki akarok lenni, amit előtte nem tudtam, és hogy még mennyit kell ezért tennem, mert rájöttem, hogy itt nem lehetek az, akivé válni akarok. 

Ezután újra rám talált a boldogság és teljesen megváltozott minden, már tudtam, hogy mit akarok, és hogy ezt hogyan tudom elérni, de ehhez persze rengeteg idő kell, kitartás és nem utolsósorban kellő hit. Most már lassan egy éve ebből élek meg és már hivatalosan is ez a munkám, Ami pár évvel ezelőtt meg se fordult a fejembe és még sok minden nem, amit eddig elértem ezzel, bár sosem tekintettem rá úgy, mint egy hobbira. 
Talán azért is, mert már a kezdetektől éreztem, hogy ez vagyok én igazán, és ebben lehetek a legjobb. Ezért is tartottam ki mellette a legnehezebb napjaimban is! A jövőd most változik, úgyhogy tegyél meg mindent a most-ban annak érdekében, hogy te légy a legjobb abban, amit a legjobban szeretsz csinálni! 

Instagram-on meg tudjátok tekinteni a további alkotásaimat ezen a linken: https://www.instagram.com/markart11 Az oldalon feltüntetett rajzokat is meglehet vásárolni, egyedi rajzok elkészítését is vállalom, az árak mérettől és elképzeléstől függenek, ezért csak egyeztetés után tudok rá árat mondani.

 

Hirdetés