A Szita család megálmodta és saját kezűleg készítette el a tökéletes médiafalat

Hirdetés

Sok szép dologgal találkoztunk már Facebook-csoportunkban, mégis mindig tudnak újat mutatni nekünk a tagok. Nem régen a Szita család mesés médiafalába futottunk bele, amit most megtekinthettek egy kis leírással kiegészítve!

 

Mielőtt neki állnánk a megtervezett kandallós média falnak, előtte érdemes egy méretarányos vázlatot készíteni egy egyszerű festőszalaggal, hogy pontosan mi-hol fog elhelyezkedni, illetve gondoskodni kell az áramellátásról is. Ha ez meg van, akkor lehet a vázat összeállítani és a falhoz minél több helyen rögzíteni a lehetőségek szerint. A mi esetünkben a falhoz, a mennyezethez és a padlóhoz rögzítettük megfelelő méretű csavarokkal. 

Ha a váz elkészült, akkor érdemes a beépítendő dolgokat a helyükre illeszteni, mert ilyenkor még van lehetőség a kisebb-apróbb igazításokra. A modern és letisztult megjelenés érdekében készítettünk egy rejtett tárolós fiókot, ahová a játékkonzolt helyeztük el, melyre nyomásra működő ajtónyitót szereltünk fel. 

Hirdetés

Amennyiben a tv-t síkban szeretnénk a falon elhelyezni, akkor szükségünk lesz egy 3D fali konzolra, amely dönthető, kihúzható és forgatható minden irányba. Ezáltal könnyebben hozzáférhetünk a tv kábelekhez, de gondoskodni kell a szellőzéséről is. Ezután gipszkartonnal burkoltuk körbe. Következő lépésként elkészítettük a vázra a lebegőpolcot széles gerendából, amit lecsiszoltunk és szerkezetépítő csavarokkal rögzítettük a falhoz. 

A szebb kialakítás érdekében mindenhol fém élvédőket helyeztünk fel. Ezután a csavarokat és az élvédőket glettanyaggal vontuk be. Érdemes a beépítendő dolgok hátterét feketére festeni, hogy az apróbb rések ne legyenek feltűnőek. Száradás és csiszolás után a fal minden része megkapta az általunk kiválasztott színt.

 

Hirdetés