Mutatósak, olcsók, praktikusak és nagy segítséget nyújtanak Péter mesés madáretetői

Hirdetés

Verőczei Péter Facebook-csoportunkba töltötte fel mesés madáretetőit, amik valóban nagyon mutatósak és praktikusak, nagyon nagy segítséget jelentenek a madarak számára. Megkértük Pétert, hogy mondjon pár szót a készítés menetéről, most ezt olvashatjátok el ti is! 

 

Nem régóta kezdtem el foglalkozni a barkácsolással. Előtte szobrászkodtam, festettem, és sok más egyéb dologgal is foglalkoztam már, mint kreatív művészlélek. Már második éve, hogy a madarak kedvelője is lettem, etetem, gondozom őket, így kézenfekvő volt, hogy madáretetőket, odúkat is készítsek. Sajnos az ötlet nem saját kútfőből származik, mert láttam hasonlókat a neten.

 

Építkezésből, tatarozásból maradt még fenyőlécem, deszkám, amiből készítettem a következő, önetetőt. Az üveg, (pálinkás), mely a magtároló is egyben, a formája miatt tűnt alkalmasnak erre a feladatra. Az etető tetejének egyik fele nyitható (zsanérral), hogy az üveget (a tárolót) könnyen ki lehessen venni az utántöltésre. Mivel az üveg szája, nem ér le teljesen az alsó magtartó fenekére, így ahogy fogy a mag, az üvegből szépen szóródik, és megtörténik az utántöltés.

Hirdetés

 

Nem bonyolult egy ilyen elkészítése. Sokszoros öröm, mert öröm a kivitelezés, és öröm, amikor használatba veszik a kis szárnyasok. Természetesen ez nekik is öröm, mert könnyedén jutnak táplálékhoz a segítségünkkel! Nézzük a madáretetőt működés közben, a videó alátt pedig fotók várnak rátok.

 

 

Hirdetés