Az apuka, aki megalkotta lányának a világ legcsúcsabb lombházát!

Hirdetés

Le a kalappal Facebook-csoportunk tagja előtt, Váradi Viktor lányán kívül minket is lenyűgözött, nézzétek meg, hogyan alkotta meg ezt a nem mindennapi lombházat!

 

„24 évig panelban éltem Székesfehérváron. 2007-ben felszereltem hivatásos tűzoltónak ott, 2008 óta Marcaliban teljesítek szolgálatot, mint beosztott tűzoltó. Azóta lett egy szuper feleségem, és egy gyönyörű lányom. Szolgálat mellett régebben, szabadnapokon elég sokat dolgoztunk a srácokkal minden féle munkát. Sok dolgot megtanultam, nem igazán kell szakembert hívnom az itthoni munkákra.

Egy lombház szerintem sokunk gyerekkori álma volt. Kollégámnál megláttam az akácosában egy fát…mondom, az kell nekem lombháznak-hintának. Kivágtam, egyik szolgálat után, a másik kollégámmal, teherautóval elhoztuk. Aztán ebből jöttek lépésről lépésre az ötletek.

A fát szépen lekérgeztem, felsőmaróval egy baglyot csináltam a lányomnak rá (nagyon szereti őket). Csináltam neki egy kisebb betonalapot, vasaltam. Az akácoszlop tetejére egy „T”-t csináltam a váz fő tartó elemeként (kb. a fa szélessége volt a vízszintes elem). Menetes szárakkal 2 gerendát összehúztam a fához.

A körtefán volt egy régen letörött ágnak a csonkja, rá is tudtam ültetni a fa felöli oldalt. Csigalépcsőt 28 mm hilti szalaggal (amit egy tűzoltó „D” tömlőbe tettem, hogy ne rozsdásodjon, és ne legyen olyan csúnya a fán körbe) rögzítettem a fa törzséhez. A fokok aljára támasztás miatt tettem még faelemeket. Már így teljesen járható volt a csigalépcső. A korlát + még egy biztonsági elemként 2 rögzítési ponthoz lánccal rögzítettem minden fokot!

Hirdetés

A csúszda szerelési magasságába (kb. 120 cm) csináltam egy teraszt, amit 4 akác „oszloppal„ stabilizáltam. Szintén betonoztam minden lábnál.

Kislányom nagyon élvezi a csúszdázást, és a fészekhintát is. A lombházba vágtam egy asztalt és csináltam egy baglyos széket is. Így majd mehet a rajzolás, gyurmázás fent.

Led szalaggal megcsináltam fent a házban a világítást, a hinta fölötti részt, és még a terasz aljára is tettem. A lépcsőfokok még hátra vannak, azokon is lesz. A világítás távirányítós, wi-fi-s , minden színre, fényerőre, sőt, zenére is állítható!

Tűzoltóság mellett van egy numizmatikai vállalkozásunk, csak ezzel foglalkozunk, saját honlap..stb. Elég nagy forgalmunk van,így a meló sem kicsi vele. Hál istennek, párom minden vele járó dolgot meg tud csinálni (számlázás, csomagolás, kiértesítések.. stb). Nagyobb szerepet vállalt most vele, hogy tudjam csinálgatni…szóval nagyrészt Neki köszönhetem, hogy végeztem Vivien játszóterével!"

A lombház készítéséről mutatunk egy videót és fotókat is:

 

 

Hirdetés