Munkásautóból hozta létre álmai lakóautóját Laskovics Dávid!

Hirdetés

Nagyon jó dolog spórolni nyaralás közben, ennek pedig a legjobb módja az, hogy ha nem fizetünk a szállásért. Gondoljatok bele, nem lenne jó érzés oda menni, ahova csak akartok és ott megszállni, ahol jólesik? Nincs semmi másra szükség, csak egy lakóautóra, vagy egy átalakított kisteherautóra – Laskovics Dávid az utóbbi megoldás mellett tette le a voksát és létrehozta a legszuperebb lakóautót, mindössze egy hónap alatt! 

 

 

A lakóautó-projekt megálmodója és kivitelezője Laskovics Dávid, aki elmondta nekünk, hogy egy horvátországi nyaralás során született meg az ötlet, mely szerint a korábban szerszámok szállítására használt kisteherautót átalakítja. Dávid egyedi kivitelezésekkel foglalkozik, így adta magát, hogy a projekt minden mozzanatát saját maga fogja elvégezni. A gépjármű átalakítása egy hónapig tartott, speciális szigetelést, korrózió elleni védelmet és két oldalablakot kapott az autó, ezt követően svéd borovi fenyő lambéria-borítás került fel rá. Dávid nagyjából 250 000 forintot fordított az átalakításra. 

Hirdetés

 

 

Az autóban jelenleg egyszemélyes ágy található, ami 20 perc alatt átalakítható kétszemélyesre. A tetőn ki lett alakítva egy franciaágy méretű platform, ami alvásra és csillagok nézésére is tökéletesen megfelel. Dávid tervei között szerepel napelem felszerelésre, ugyanakkor elektromos fűtést és szellőzőt is szeretne kialakítani. Kényelmi eszközök szándékosan nem kerültek a gépjárműbe, ugyanis a cél az volt, hogy közelebb kerüljenek a természethez. Viszont így is tökéletesen képes kielégíteni az igényeket: a főzés megoldott gázégő segítségével, a zuhanyzásra pedig kempingzuhanyban kerülhet sor. A tábori élmény eléréséhez és a kényelem maximalizálásához két napvitorla és két függőágy tartozik, amik könnyedén rögzíthetők az autóhoz. 

 

 

Dávid a főpróbát egy tizenkét napos horvát-szlovén körúton tartotta meg, amin a párjával együtt vett részt. Indulás előtt összeállítottak egy jól átgondolt útitervet, melyet sikerült otthon hagyni, így a „camper” adta szabadsággal élve olyan helyeken álltak meg, ahol kedvük tartotta.  A horvát tengerpart déli részén volt a kiindulópont, onnan Pag szigetére tervezték az utat, majd végig a tengerparton, érintve az Isztriai-félszigetet fel egészen a szlovén Triglav Nemzeti Parkba. Levezetésként megálltak kicsit a Balatonnal is, elmondása szerint összességével feledhetetlen élményekkel gazdagodtak, örültek annak a szabadságnak, amit egy „camer” tud nyújtani.  

 

Dávid nagyon büszke az átalakításra, elmondása szerint nagyon sok visszajelzést kap, aminek többsége pozitív – nem csodálkozunk rajta, mi is szeretnénk kalapot emelni előtte! Igazi idő és korlátlanság, szabadság, természet, nevetés és szerelem – így jellemezte Dávid az autó adta életérzést. 

Hirdetés