Így is lehet! – Irigylésre méltó kerti wc építése saját kezűleg

Hirdetés

A legtöbb ember vagy készen megvásárolja a kerti wc-t, vagy pedig gyorsan felhúz egyet, amit igyekszik gyorsan el is bontani, mert nagyon csúnya. Facebook-csoportunk tagja, Mezei Zsolt viszont másképpen gondolkozott és egy álom kerti wc-t hozott létre, amit mindenki meg fog irigyelni!  

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy álmunk. Szerettünk volna egy kis kertet. A kertet sikerült idén megvennünk. Faházat szerettünk volna építeni rá, de sajnos a hatalmas építőipari áremelkedés miatt csak egy budi lett belőle. Viccet félretéve, faházat is szeretnénk jövőre, de ahhoz még gyűjtenünk kell kicsit. 

 

Hirdetés

 

Amikor kinéztük a telket, volt rajta egy kis tárolónak használható faház és egy kis leamortizált kerti wc. Amikor átvettük a kertet, rá két hétre sajnos a szomszéd telken tűz ütött ki, ami átterjedt hozzánk is. Szerencsésen eloltottuk. Közben telefonon hívott a sógorom, aki előző nap volt megnézni mit vettünk, viccesen mondta: vigyázz, leég a budi! Innen a név. Bár építkezni idén már nem tudtunk, de munka volt bőven a kertben, budira szükségünk van, mert a párom és a két kislányunk nem mentek volna be a régibe, és hát, ha egész nap kint vagyunk, wc-re szükség van. Bár a szakmám asztalos, igaz nem dolgoztam benne egy percet sem, nem szerettem volna készen venni, hanem egyedit akartam építeni, amit közösen terveztünk meg a párommal. 

 

 

Az építéséhez szükségem volt kreatív ötlethez, szerszámokra (fúrógép, kézi gyalu, dekopír fűrész, kalapács, kézi csiszoló), faanyagra (lambéria, 5x5-ös faanyagra a vázhoz, osb lap), zsindelyre, szögekre, csavarokra. Az alapot le kellett betonoznom. A régi wc egy földbe ásott hordóra épült, ezt mivel teljesen üres volt, meghagytam. A képeken látható lesz az építés üteme, hogy milyen lépésekben haladtam. Amire nagyon kellett figyelni, az a beton és a budi rögzítése, a megfelelő magasság az ülőrésznél a gyerekek miatt is, az ajtó, ablak nyithatósága, és persze, hogy megfelelően záródjon. Mivel a kert hegyoldalban van, lejtős, így külön kellett figyelni a vízszintre is. 

 

 

Mivel dolgozunk hétközben, én kamionos vagyok, így csak hétvégente volt időm építeni, bár pár nap szabadságon is voltam közben. Körülbelül egy hetet vett igénybe, ha összeadom az órákat, napokat amit ennek építésével töltöttem. 
Költséget illetően a végösszeg ami a budi ráfordítására került: körülbelül 130 ezer forint volt. A budi építése folyamán elvégzett munkákat életemben először csináltam, de nagyon imádtuk minden percét. A párom és a gyerekek is segítettek, élvezték a festést, ahogy segíthettek mindenben. A végső simítások, a függöny, a dekorációk pedig teljessé tették az összképet. 

 

 

 

 

Hirdetés