Pillanatok alatt készíthetsz mutatós kerti gombát!

Hirdetés

Csoportunk egyik tagját, Alföldi Szabinát kértük meg arra, hogy mondja el nekünk/nektek, hogyan lehet könnyedén és gyorsan mutatós kerti gombát készíteni, nézzük! 

 

Először is fontos, hogy kesztyűben dolgozzunk, máskülönben nagyon gyorsan kiszáradhat a kezünk és sok kellemetlenségben is részünk lehet. Betont kevertem homokból, cementből, és vízből, majd ezeket harisnyalábakba tettem. A harisnyák szárait felkötöttem (olyan helyet érdemes választani, ahol a harisnyák alja nem éri el a földet), és kézzel formáztam – olyanra formázhatjuk, amilyenre tetszik, például hosszúra vagy esetleg gömbölyűre. A tetejét egy három literes üvegre borítottam és így hagytam száradni egy teljes napig. 

Ezután a betonról levágtam a harisnyát, csiszolópapír segítségével egy kicsit megcsiszoltam. Ismételten kevertem egy kis betont a kalapjának. A kalapot a földre tettem, beleraktam egy kis betont és abba állítottam bele a szárat – ha dől valamelyik irányba, akkor érdemes kitámasztani valamivel, amíg egybe nem kötnek. 

Hirdetés

Ezt követően dobozos olajfestékkel festettem a gombát, majd fújós lakkot használtam, hogy ne mossa le az eső és készen is lett a mű! 

Hirdetés