Nagyon cuki, mutatós karácsonyi rénszarvas készítése (Teljes útmutató)

Hirdetés

Csoportunk tagja, Barta Rita nagyon aranyos, egyben mutatós kis karácsonyi szarvasokat készített, nagyon szerencsések vagyunk, ugyanis megosztotta velünk a részletes leírást, amit most nektek is megmutatunk!

Test

A testrész elkészítéséhez szükségünk lesz egy vastagabb kartonra, savanyúságos kisvödörre, valamint műanyag cserépre (9cm). A kartonra ráteszem a vödör alját, körberajzolom, kivágom, ezután a kivágott kartont ráragasztom a vödör aljára ragasztópisztollyal. Ha ez elkészült, a kis virágcserepet ragasztom a vödör tetejére. 
Erre piros fleece plédből egy 27 cm hosszú és 20 cm széles anyagot szabok. Összevarrom és ráhúzom a testre az anyagot, az alján ragasztópisztollyal rögzítem a kartonhoz. Ha kész, vatelinnel tömöm szép formásra, a végét kézzel bevarrom.

 

Hirdetés

 

 

 

 

 

 

 

Lábrész

Itt is kartont vágok a talpnak, a sablonon vannak a méretek, kivágom, fogok egy bőr anyagot, de lehet sima anyagból is, ráteszem a talprészre és ráragasztom. WC papír gurigát kettévágok és ráragasztom a talpra, vatelinnel körberakom, hogy jó puha legyen, ezután körberagasztom az anyagot. 

 

Lábszár

30 centiméteres PVC csővet flexszel levágok, fogom az anyagot és körbetekerem rajta, majd ragasztom. Ha ez megvan, akkor a csövet beleragasztom a WC papír gurigába, így kész a cipő a lábbal. Belegyűröm az anyagot, a cső köré pedig szőrmét ragasztok.

 

 

A test rögzítése a lábához 

Megvarrom a nadrágot, a méretek a sablonon. Ráhúzom a két szárát a csőre. a cső végét jól megragasztom ragasztópisztollyal és rárakom a testet. Egy darabig jó erősen nyomom rá, így lesz kellőképpen stabil. Ha ez elkészült, felhúzom a nadrágot és jól megtömöm vatelinnel.

 

Karok készítése

Kivágom a karját az anyagból: 16cm hosszú és 5.5cm széles. Megtömöm vatelinnel. Ezután kivágom a kesztyűt, és ezt is tömöm. A kettőt összevarrom, erre is körbe szőrmét varrok, ha kész, rávarrom a testre.

 

 

 

 

Fejrész

A sablon alapján kivágom a fejét, összevarrom, a tetején hagyok egy kis rést, ott tömöm vatelinnel jó formásra. Ha ki van tömve, összevarrom, a résnél ráhímzem a száját. Fogom az anyagot és vágok egy kisebb kört belőle, ebből lesz az orr, a kört kitömöm vatelinnel. Ha megvan, rávarrom a szájrész tetejére. A szarvakat is a sablon alapján kivágom az anyagból, összevarrom, tömöm. A füleket is kivágom a sablon alapján, ezt nem tömöm, csak a végét összetűzöm és rávarrom a fejrész szélére. Ezután felvarrom az agancsokat is. A szemhez fehér anyagból kivágok két kis kör alakot, teszek bele vatelint, összegumizom és ragasztópisztollyal felrakom a fejrészre, erre mozgószemet ragasztók és szőrmét rakok köré.

 

 

 

 

A fejét rávarrom a test tetejére és rászabom a mellényt 

Úgy szoktam, hogy fogok egy anyagot, körberakom, bejelölöm a kezeinél, ott kivágom, belehúzom a kezeit és rá fog illeszkedni elöl. Összetűzöm, rávarrom a sapit, azt úgy sacra vágom ki. Összevarrom, tömöm, ezt rávarrom a fej tetejére, a sapi tetejére szőrmét ragasztók, sálat vágok, körberakom a nyakára. Ezzel elkészült az én kis szarvasom.

 

 

 

 

Íme a sablonok

 

 

 

Hirdetés