5+1 kihagyhatatlan karácsonyi film az ünnepi hangulatért

Hirdetés

Vannak filmek, amik nélkül elképzelhetetlen a karácsony, mostani cikkemben ezeket a klasszikusokat mutatom meg nektek, nézzük, melyek a legjobb karácsonyi filmek (szerintem)!

 

Karácsonyi filmek - Igazából szerelem

Egy szép film, ami nem másról szól, mint a szerelemről. A szerelem, ami mindenkit megérint, életkorra, rangra, családi állapotra való tekintet nélkül, megérint mindenkit, legyen szó miniszterelnökről, kiégett rocksztárról, vagy éppen egy anya nélkül maradt kisfiúról. A történet 10, látszólag egymástól független szálon fut, londoni életek és szerelmek találkoznak és bontakoznak ki. A film végén viszont a szálak összefutnak, a szenteste pedig romantikus, fergeteges és keserédes mindenki számára, aki elég szerencsés vagy szerencsétlen ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

 

 

Hirdetés

Karácsonyi filmek – Holiday

Két összetört szívű nő az interneten talál egymásra. Egyikük szerelmes a kollégájába, akivel viszonya van. Mély érzelmei azonban viszonzatlanok, a férfi ráadásul a karácsonyi bulin eljegyzi közös kolléganőjüket. A másik rájön, hogy barátja megcsalja őt, ezért kiadja az útját. Egymásra találásuk során sokat beszélgetnek, majd elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Miután egyikük Los Angelesben, a másik pedig Londonban, otthont cserélnek és elhatározzák, hogy a vakáció teljesen férfimentes lesz – a sors azonban közbeszól. 

 

 

Karácsonyi filmek - Bunyó karácsonyig

A páratlan páros, Bud Spencer és Terrence Hill egyik legjobb filmje (szerintem). Bud Spencer a vadnyugat legügyesebb fejvadászát testesíti meg. Sam Stone fejére 5000 dollárt tűztek ki, ami nagyon jól jönne a fejvadásznak és népes családjának. Időközben megjelenik testvére, akit nem igazán kedvel. Szívesen szabadulna tőle, de nem tudja őt lerázni, ráadásul állandóan összetűzésbe keverednek. A történet végig izgalmas, kedves, nagyon szerethető. 

 

 

Karácsonyi filmek - Káosz karácsonyra

Négy generáció gyűlik össze karácsony idején, Charlotte pedig arról álmodozik, hogy minden tökéletes lesz. Ez azonban nem olyan egyszerű, főleg ennyi ember esetén. Az idős házaspár lánya nem találta meg a tökéletes férfit, karácsonykor mindenki meglepetésére egy jóképű pasival állít be, akit a reptéren kér meg, hogy játssza el a barát szerepét. Charlotte fia egyedülálló apa, próbál helyt állni kislánya mellett, nem sok sikerrel. Húga kleptomániás, karácsony idején sem tudja türtőztetni magát, kis híján rács mögé kerül. Van még pár szerethető szereplő, akik nem hiányozhatnak a karácsonyi asztal mellől, a történet pedig humoros, érzelmes, szerintem tökéletes, igazi karácsonyi!

 

 

Karácsonyi filmek - Rossz anyák karácsonya

Karácsony idején minden szép és jó, kivéve, ha egyedülálló anya vagy? Jöhet az ajándékokért való rohangálás, a dekorálás, és a több napos sütés-főzés. A három anyának azonban elege lesz és fellázad. A túlhajszolt nők szembe mennek az árral és felhagynak a karácsonyi hagyományokkal. A lényeg a kimenő és az, hogy minél kevesebb energiából ússzák meg az ünnepet. Viszont van valami, amivel nem számolnak, mégpedig a saját anyáik felbukkanásával! 

 

 

Karácsonyi filmek - +1 Reszkessetek betörők

Nem maradhat ki a felsorolásból az a klasszikus, ami minden évben ott van a tv-képernyőkön. Kevin szülei Párizsban szeretnék ünnepelni a karácsonyt, a nagy kavalkádban viszont otthon felejtik gyermeküket. A hatalmas házban magára maradó kisfiú nem esik kétségbe, és felveszi a harcot a két ütődött betörővel is. Rengeteg ravaszsággal, furfanggal áll elő, ami garantáltan megnevettet mindenkit – talán még akkor is, ha századjára látod. 

 

Fotó forrása

Hirdetés