Fillérekből készíthetjük el a világ legszebb karácsonyi díszeit!

Hirdetés

Évről évre az a tapasztalat, hogy a boltban kapható díszek egyrészt drágák, másrészt pedig nem olyan szépek, mint amilyet elképzeltünk magunknak. Mi lenne, ha idén mi készítenénk a karácsonyi díszeket? Mutatok egy nagyon olcsó és szuper módszert, amit imádni fogtok! 

 

A díszek elkészítéséhez szükségünk lesz tetszőleges színű és vastagságú fonalra (jobb a vastagabb, mivel mutatósabb és a siker is garantáltabb), dekupázs ragasztóra, vízre, ecsetre, gombostűre, habtálcára, valamint lufikra (ez elhanyagolható, ha nem szeretnénk gömb díszeket).

 

Először is vegyünk elő egy tálat, öntsünk bele egy kevés ragasztót, majd vízzel hígítsuk fel és keverjük össze jó alaposan, ehhez érdemes az ecsetet használni. Ha megvagyunk, akkor a fonalat letekerés után áztassuk meg a ragasztós vízben, ügyelve, hogy mindenhova kerüljön belőle. Fújjunk fel egy lufit számunkra tetsző méretűre. Vegyük ki a fonalat a ragasztóból és tekerjük fel ügyesen a lufira (érdemes kesztyűt használni a művelet során). Hagyjuk megszáradni, majd ha már teljesen megkötött, pukkasszuk ki a lufit és vegyük ki a gömbdíszből. 

Hirdetés

 

A többi forma alapját ki kell vágnunk papírból, hogy megkönnyítsük a dolgunkat. Bármilyen formát csinálhatsz, ami csak tetszik, csillagot, angyalkát, házikót, bármit. Az elkészült sablont ragaszd fel a habtálcára (az alját érdemes használni) és szurkáld körbe gombostűvel. A letekert fonalat áztasd be a hígított ragasztóba, majd vedd ki belőle és ügyesen, óvatosan tekerd a gombostűk köré-közé. Hagyd megszáradni, majd miután megkötött a dísz, egyesével húzd ki a gombostűket a habtálcából. Ezután nincs más dolgod, mint az elkészült díszekre fűzöl egy puha fonalat és felhelyezed a karácsonyfára! Ha esetleg nem minden volt világos a leírásban, akkor nézd meg a videót az elkészítés menetéről.

 

Hirdetés