Így készítsünk karácsonyi angyalkát - 3 remek ötlet Evelintől!

Hirdetés

Facebook-csoportunk tagja, Maris-Szabó Evelin nagyon ügyeskezű alkotó, most megosztotta velünk, hogyan hozott létre mutatós karácsonyi angyalkákat, érdemes nektek is megnéznetek, rengeteg ötletet lehet ellesni a hölgytől! 

 

Gondolataim az angyalkészítésről

Nálunk már hagyomány,hogy a gyerekkoromban kézzel készített angyalok minden karácsonykor felkerülnek a fára. Ezért gondoltam, hogy három különböző technikát is mutatok az elkészítésre, teremtsünk hagyományokat az alkotáson keresztül.

 

Pom-pom-os dekorgumis angyalka

Vágj ki fehér dekorgumiból egy 12 cm átmérőjű kört, a közepéről vágj ki egy 2 cm átmérőjű kört. Fehér fonalat tekerj körbe párszor a kezeden, középen kösd meg, a fonal végét pedig csomózd meg, hogy akasztó legyen belőle, a két szélét vágd ketté. Fehér zseníliadrótból készíts két kunkort és tekerd egymáshoz. Rajzold meg egy kisméretű hungarocelgömre az angyalka arcát és ragaszd fel a haját, a szoknyáját tekerd fel és a végén ragaszd meg. Ragaszd fel a szoknya tetejére az angyal fejét, hátul a tarkója alá ragaszd fel a szárnyat, a szoknya alján körbe pedig ragaszd fel a pom-pomokat.

Hirdetés

 

Csillámos angyalka

Az angyalka ruhájához vágj ki a méretek alapján 10 db deltoidot csillámos dekorgumiból, hajtsd félbe és a tetejénél ragaszd össze. Készítsd el az angyalka haját, rajzold meg az arcát és ragaszd össze. A 10 db szoknya elemet ragaszd egymáshoz. A szárny elkészítéséhez vágj ki egy 5 cm sugarú félkört. Legyezőszerűen hajtsd be kétszer és ragaszd össze középen. Majd ragaszd rá a fejét. Ragaszd fel a szárnyat a szoknyára, utána előre ragassz fel egy csillagot díszítésként.

 

Szalagos angyalka készítése

Vágj 5 db 24 cm hosszú fehér szalagot, hajtsd félbe és ferdén vágd le a végét. Fordítsd egymásra a szalag végét és ragaszd, vagy tűzd össze. Utána ragaszd egymáshoz az öt szalagot. Készítsd el az angyalka fejét az előzőekben bemutatott technikával, utána ragaszd fel a szalagok közepére. Egy 25 cm hosszú szalagból készíts masnit, a közepét kösd meg. Az angyalka tarkója alá ragaszd fel a szárnyat (masni), az elejére pedig ragassz fel pár gyöngyöt díszítésként.

 

Az elkészítés menetéről készült egy szuper videó is, amit itt tekinthettek meg: 

 

Ha szeretnétek jobban megismerkedni Evelinnel és még több munkáját szeretnétek látni, akkor iratkozzatok fel Youtube-csatornájára, vagy kövessétek Facebook-oldalán

Hirdetés