Nincs karácsony nélküle - A tökéletes forralt bor receptje

Hirdetés

Nem tudom elképzelni a karácsonyi ünnepkört forralt bor nélkül! Ez a finom ital hozzátartozik a téli hangulathoz, és a karácsonyi vásárokhoz, remélem, hogy ti is szeretitek, ugyanis most a tökéletes receptjét osztom meg veletek! 

 

Forralt bor vörös borból

Szükségünk lesz 750 ml száraz vörös borra, 6 evőkanál cukorra, 3 rúd fahéjra, 10-12 szegfűszegre, 1 közepes méretű narancsra és egy fél citromra. Öntsük egy lábasba a bort és adjuk hozzá a fűszereket. Ezután közepes lángon hevítsük fel – fontos, hogy ne forraljuk a bort, mert ha elforr a bor, akkor az alkoholtartalma elveszik. 60-70 fokra érdemes hevíteni, a végefelé adjuk hozzá a felkarikázott narancsot és citromot. Az elkészült forralt bort tálaljuk bögrébe vagy üvegpohárba. 

 

Forralt bor fehér borból

Szükségünk lesz 750 ml száraz fehér borra, 3-4 darab almára, egy narancsra, egy citromra, kis darabka gyömbérre, 10-12 szegfűszegre, 7-8 csillagánizsra, 3 rúd fahéjra és egy kis cukorra. Öntsük egy lábasba a bort, majd adjuk hozzá a fűszereket. Kezdjük el hevíteni, majd kis idő múlva adjuk hozzá a felkarikázott narancsot, almát, citromot és a gyömbért. Kb. 70 fokra hevítsük fel, de ne forraljuk fel, mivel úgy elveszti az alkoholtartalmát. Ha kész vagyunk, töltsük ki bögrébe vagy üvegpohárba és fogyasszuk el nyugodtan a gyümölcsöket is!

Hirdetés

Katja Heigl képe a Pixabay -en.

Hirdetés