A falfestés koronázatlan királya – Szalay Benjaminnal beszélgettünk

Hirdetés

Szalay Benjamin munkássága lenyűgözte Facebook-csoportunk közönségét, köztük természetesen mindenkit. Szerettünk volna betekinteni a kulisszák mögé, a fiatalember pedig segítséget nyújtott ebben!

 

A munkafolyamat első és legfontosabb pontja a tervezés, nem minden illik mindenhova, minden esetben figyelembe kell venni, hogy milyen a környezet.

 

Általában mindig kikérik a véleményemet, hogy melyik elgondolás lenne jobb, ebben természetesen mindig segítek! Ha ezt megbeszéltük én vagy az ügyfél keres hozzá képet, amivel készítek egy konkrét látványtervet, hogy semmiképp ne zsákbamacska legyen ez az egész.

Hirdetés

 

Ilyenkor mindig kiderül, hogy jó volt-e az alap elgondolás vagy csiszolni kell még rajta, annyi biztos, hogy ha a terv jó, akkor a falfestmény szuper lesz! Ha ezeken túl vagyunk, kap egy konkrét árat az egész és kezdődhet a megvalósítás. Helyszínen keverem ki a színeket vödrökben és tálkákban, ez az egyik legfontosabb rész, mert ha a színek jók, akkor minden jó lesz!

 

Kültéri légáteresztő, időjárásálló festékeket használok, mert ez minden időjárási viszontagságnak ellenáll betonon és homlokzaton egyaránt. Elsőként meggyőződöm a felület stabilitásáról, csak ezután kezdődhet a festés. Mindig fentről lefele és a leghátsó réteggel kezdem, általában tájképnél ez az égbolt.

Teddy hengerrel kezdem el és egyszerre több színbe mártom a hengert, a falon pedig így létrejönnek az árnyalatok. Rétegekben kell gondolkodni és így épül össze az egész festmény.

Fontos ugyanakkor tájképeknél, hogy érzéssel készüljön, ne vonalzóval, észrevettem ugyanis, hogy az egész sokkal izgalmasabb, ha érzésből készül - a pontosság oltárán nem érdemes feláldozni a kompozíciót. Szalay Benjamin összes munkáit a Webesed.hu weboldalon tekinthetitek meg, itt van lehetőségetek arra is, hogy ajánlatot kérjetek tőle!

Hirdetés