Élethű fadarabok készítése hungarocellből

Hirdetés

Hungarocellből készülnek ezek a darabok, amik szinte teljesen úgy néznek ki, mintha fából lennének. Csoportunk tagja, Krémer-Néder Ágnes mondja el, mi inspirálta és hogyan hozta létre a művet!

 

Ami elindította ezt az egész folyamatot, az két okból áll. Az egyik, hogy kreatív típus vagyok és szeretem a kihívásokat, amennyiben számomra hasznos és úgy gondolom, hogy kivitelezhető, illetve minden eszköz a rendelkezésemre áll. A másik ok, hogy van egy kiskutyám, aki nagyon szeret a fával játszani, elhurcolja és rágja, ami házon belül nem tesz jót az összképnek. Így mindenképp egy olyan alternatív megoldás kellett, ami közel hasonló mint az igazi fa és a kiskutyánkkal kompatibilis.

 

Amit használtam hozzá egy nagyobb darab hungarocell, egy multifunkciós gravírozó gép, éles kés, olajfesték, ecset, kesztyű a festéshez.

Hirdetés

Hungarocell szerintem bárkinek van otthon aki vásárolt már nagyobb elektromos készüléket, ami ezzel az anyaggal körbe borítva. Én ezt használtam, teljesen megfelelt a célnak. Egy élesebb késsel vágtam tetszőleges formára, az éleket is késsel kerekítettem. Tapasztalatom szerint fontos, hogy lassú egymozdulatos vágások legyenek, mert így kevésbé morzsolódik.

A multifunkciós gravírozómhoz plusz tartozékként vannak különböző fejek, mini csiszoló és vágó korongot használtam. Így martam bele az erezetet a hungarocellbe. Először a vastagabb csiszoló fejjel húztam tetszőleges vonalakat, hosszabbat, rövidebbet, majd a vékony vágó koronggal sűrítettem, hogy az igazi fa hatását vissza kapjam amennyire lehet.

Ezután elővettem egy vastag ecsetet és sötét barnára befestettem az egészet úgy, hogy mindenhol elfedje a szín. Az erezetekbe bejuttatni a festéket kicsit macerás, türelem és időigényes. Világos barnát használtam még ahol úgy gondoltam hogy igényli. Ahol mélyedések voltak vagy keletkeztek, ott feketét használtam, minta göcsörtös lenne. Egyik szélén feketével és fehérrel variáltam, hogy kissé hamus hatást érjek el. 

Utána már csak tetszőleges rendezés és világítás kérdése. Pislákoló LED mécseseket használtam és egy kisebb elemes melegfényű LED sort.

 

Hirdetés