Őszi őrület, amit imádni fogsz – Így fond be a díszfüved!

Hirdetés

Legtöbbünk csak össze szokta kötni a pampafüvet, díszfüvet ősszel, így védve a téli hidegtől. Mi lenne, ha törekednénk arra, hogy a hűvösebb hónapokban is díszítsenek a füvek? Mutatom hogyan! 

 

Díszfüvek teleltetése

Az tény, hogy a díszfüveket óvni kell a hidegtől, mivel ha nem vigyázunk, könnyedén elfagyhatnak. Legkönnyebb módszer az, ha ősz végén a leveleiket összekötözzük, nem túl szorosan, de legalább 4-5 helyen. A tövüket takarhatjuk száraz lombbal, így a nagyobb fagyok ellen is védve lesznek.

 

Az összekötözés védi a díszfüveket attól, hogy a növény tövéhez ne jusson be csapadék, pangó víz, így nem lesz lehetősége semminek sem megfagyni ott. Abban az esetben, ha ősszel, tévesen visszavágjuk a díszfüveket, akkor a tövüknél meg fog állni a víz és jó eséllyel megfagy, ez pedig végez is a növénnyel. 

 

Hirdetés

A fonás nemcsak szép!

Védekezhetünk a hideg ellen fonással is, ami nemcsak jól mutat, de még nagyon hasznos is. A szépségről nem kell sokat mondani, a praktikusságáról annál inkább. A pampafüvek, díszfüvek elszáradnak, sokszor a szél letördeli a száraz hajtásokat és szedegethetjük azokat a kert minden pontján.

 

Abban az esetben, ha elvégezzük a fonást, akkor a szél nem lesz képes széthordani a száraz hajtásokat, egész tavaszig egyben fog maradni a növény. Vágásnál is könnyebb dolgunk lesz, egyben el tudjuk távolítani az elszáradt díszfüvet.

 

Mutatok nektek egy videót is, amiben lépésről-lépésre mutatják be a fonás menetét, remélem, hogy kedvet kaptok idén ti is egy kis kreativitáshoz! 

 

Forrás: kép/videó: Youtube

Hirdetés