Karácsonykor jól jöhet – 3 szuper trükk diótöréshez!

Hirdetés

Sosem szerettem diót törni, macerás, unalmas, ráadásul minden tele lesz apró dióhéjdarabkákkal. Sokáig bújtam a netet, kérdeztem ismerősöket, míg végre rátaláltam három remek módszerre, amik segítségével gyerekjáték a diótörés!

 

Diótörés áztatással

Egy nagy tál vízre lesz szükségünk, ebbe tegyünk annyi diót, amennyi belefér. Hagyjuk a vízben ázni fél napon keresztül (én úgy szoktam, hogy délután beáztatom és másnap reggelig benne van). Áztatás után azt fogjuk tapasztalni, hogy a dió héja szinte a kezünkben marad, amikor megfogjuk, a dióbelet pedig szépen egyben ki tudjuk szedni. Sokan mondták, hogy ha nagyon vastag a dió héja, akkor nem biztos, hogy beválik ez a módszer, egy próbát viszont megér, nálunk mindig bejött (eddig).

 

Diótörés sós vízben áztatással

Ha az előző módszer nem hozta volna meg az eredményt, akkor használjuk a só erejét! Egy vödörbe engedjünk vizet és adjunk hozzá 3-4 evőkanál sót, majd ebbe áztassuk a diókat ugyanannyi ideig, mint a sima áztatás esetében. Ha letelt az idő, rakjuk sütőbe 4-5 percre, ezután várjuk meg, míg kihűl és megkezdhetjük a dióbél kiszabadítását. 

Hirdetés

 

Diótörés gőzöléssel

Egy nagyobb lábasba forraljunk vizet, majd tegyünk rá egy megfelelő méretű szűrőt, amibe annyi diót helyezzünk, amennyi belefér. Másfél-két órán keresztül kell gőzölnünk a diókat, hogy elérjük a célt, ennyi idő után törés nélkül, könnyedén bonthatjuk a diót.

Couleur képe a Pixabay -en.

Hirdetés