Hozd be a tavasz hangulatát otthonodba ezekkel a cserépből készíthető dekorációkkal!

Hirdetés

1. Madárijesztő 

Ez a szalmafigura bizonyára senkit nem fog megijeszteni, de annál aranyosabb díszét képezheti otthonodnak. Díszíts fel néhány agyagcserepet egy kis zsákvászonnal, raffiával és egyszerű akrilfestékkel (az arc megrajzolására). Ha minden megszáradt, fogj négy szál hosszú juta zsinórt és fűzd át őket a fejrészen (később méretre vághatod őket). A két „kar” zsinór lógjon ki a test és a fejrész között, a „lábak” pedig lógjanak le, átfűzve a testen keresztül. Ez után fűzd át a zsinórokat a kéz- és lábfejeken és köss rájuk csomót, hogy ne csúszhassanak ki azokból.

Tipp: Némi extra tartósság érdekében fűzd át a zsinórokat egy fagolyón a cserepeken belül, mielőtt csomót kötnél rájuk. Ezt követően egy kis forró ragasztóval rögzítsd azokat.

 

Hirdetés

2. Gombák agyagból

Az agyagcserepek (és aljaik) nem csak az ültetésre alkalmasak! Akár aranyos szabadtéri bútorokat is készíthetsz belőlük, viszonylag kevés eszköz felhasználásával. A gombák törzsét egy 20 cm magas henger alakú cserép képezi. A kalapok fejjel lefelé fordított cserépaljakból készülnek el. A színek és a pöttyök akrilfestékkel készülnek el.

Vigyázat: Ezek a díszek nem gyerekszékek! Kizárólag virágok megtartására alkalmasak!

 

3. Asztallap-tartó fél perc alatt

Ha van néhány nem használt csereped, akkor egymásra helyezve őket máris egy új asztallábat készítettél magadnak. Sem ragasztás, sem összefűzés nem szükséges. Óvatosan bánj velük, mert csak könnyebb dolgokat bírnak el (az asztallap súlyát is figyelembe kell venni).

 

4. Lámpák cserepekből

Ideje fényt ültetni. Ezek a ragyogó díszek fényforrások apró, kézzel festett cserepeken való átfűzésével készülnek. A vezetékeket érdemes a rögzítő madzaggal megegyező színű ragasztószalaggal bevonni.

 

Fotók: projects.hobbylobby.com/media/is-777219.pdf

Hirdetés