Varázsold újjá ezzel a trükkel régi, beszürkült műanyag kerti bútoraidat!

Hirdetés

Tél előtt elteszed a pincébe a műanyag kerti bútoraidat, majd tavasszal, mikor felhozod őket, nem csak porosak, de még be is szürkültek. Ismerős a látvány neked is? Még akkor is utoléri őket a szürkülés szindróma, amikor fedett, meleg, tiszta helyen tárolod.

 

De ne ess pánikba, nem kell azonnal új bútorokat keresgélned a neten vagy kidobni őket, könnyedén újra hófehérré varázsolhatod őket a következő trükkök segítségével. Most mutatunk 4 trükköt, amihez nem kell új vegyszereket vásárolnod a boltban, hiszen minden szükséges hozzávaló megtalálható az otthonodban, a fürdőszobában vagy a konyhádban.

 

Így varázsold újjá beszürkült, műanyag kerti bútoraidat!

 

1. Egy vödör vízbe tegyél ecetet és mosogatószert, ezzel mosd le a bútoraidat, majd egy dörzsi segítségével súrold is át őket. A végén tiszta vízzel mosd le.

Hirdetés

 

2. Domestos-szal és egy dörzsivel jól súrold át műanyag bútoraidat, hagyd hatni kb. fél órát, majd újra menj át rajtuk a dörzsi szivaccsal. öblítsd le és máris új színükben tündökölnek. (FELTÉTLEN HASZNÁLJ GUMIKESZTYŰT)

 

3. Fújd le műanyag kerti bútoraidat hideg zsíroldóval, hagyd hatni rajta kb. fél órát, majd alaposan tusold le tiszta vízzel őket. (FELTÉTLEN HASZNÁLJ GUMIKESZTYŰT)

 

4. Fújd le Szavóval a bútoraidat, hagyd hatni rajtuk kb. 15 percig, ezután alaposan öblítsd le tiszta vízzel, majd töröld tisztára. (FELTÉTLEN HASZNÁLJ GUMIKESZTYŰT)

 

Tanácsok, hogyan lesz a legkönnyebb, leghatékonyabb a műanyag kerti bútorok tisztítása:

 

Mielőtt nekivágnál, érdemes egy kis részen kipróbálni, hogy melyik a leghatásosabb a te székeidnél, így elkerülheted, hogy az egész bútort áttakarítsd többször.

Ezeket a tisztítási trükköket SEMMIKÉPP se a szabadban végezd, hanem a fürdőszobádban, kádban, tusolóban, hiszen ezek vegyszerek, amik, ha a földre kerülnek, ott nagy károkat okozhatnak az élővilágnak.

Ami pedig még nagyon fontos, hogy közvetlenül ne lélegezd be őket, amíg hagyod őket hatni, menj ki a fürdőszobából, és az ablak folyamatosan legyen nyitva, jól szellőzzön a helyiség.

 

Hirdetés