Lívia 4,5 hónap alatt hozta létre minden gyerek nagy álmát!

Hirdetés

Sárkány Lívia gyerekként csak álmodhatott egy Barbie házról, felnőttként viszont nekiállt és nem is adta fel: elkészítette a tökéletes házikót, amit minden gyerek megirigyelhet!

 

Nekem, annak idején nem volt babaházam, sőt, csak két Barbie babám volt és néhány ruhadarab, házról csak álmodozhattam. Most, felnőtt fejjel örülök, hogy az 5 éves lányomnak elkészíthettem. Rengeteg videót megnéztem az internete, mit hogyan kell elkészíteni, a Barbie ház ötlete is onnan származik.

 

Nálam a cél az volt, azon kívül, hogy magam alkotom meg, hogy a lehető legkevesebb összegből megússzam a házépítést. Na, ez nem sikerült. A ház maga kartonból készült, de a dekoráció, a bútorok, már mind-mind boltban vásárolt alapanyagokból. Egy nagy kartondobozom volt, és arra építkeztem, ragasztgattam a további falakat, szinteket. Kezdetben asztalon is tudtam dolgozni, később már csak a földön.

Hirdetés

 

Először a bútorokat is kartonból terveztem, de ötlet gyanánt végül balsa fából készültek el. Szinte minden helyiségbe magam készítettem el a bútorokat. Balsa fával igen könnyű bánni, nagyon sok szerszám se kell hozzá. Nekem csak szike, olló, csiszoló papír, vonalzó, ecset, csípő fogóm volt. Az ajtók gombostűvel vannak rögzítve, így minden bútor ajtaja nyitható. A festésre, dekorálásra is nagyon nagy hangsúlyt fordítottam.

 

Nem rózsaszín babaház lett. Összességében, a tervrajztól a végére sikerült teljesen eltérni. Mire végeztem, és mire minden kigondolt helyiség elkészült, egy 170 cm magas toronyház állt előttünk. Persze, sok mindent lehetett volna még. De 4 és fél hónap után már nem volt „kedvem” bármit is legyártani hozzá. Úgy kb. elegem is lett egy időre az alkotásból… 

 

Hirdetés