Fantasztikus asztaldíszek készítése fillérekből saját kezűleg

Hirdetés

Nagyon szuper ötleteket kaptunk csoporttagunktól, Galacsné Uresch Renátától. Elmondta, hogy GReatív nevű oldalán kezdte el összegyűjteni a kreatív munkáit, amik egyelőre "csak" hobbik - érdemes követni munkásságát. Mostani cikkünkben három asztaldíszt mutatunk be a művek közül!

 

Őzikés asztaldísz készítése

Adott volt egy szelet fa, kb 15 cm átmérővel, amihez vásároltam egy fém karikát, s ezt ragasztópisztollyal rögzítettem. Fogtam egy elemes, ledes izzósort és körbetekertem vele a keretet, majd az elemes részét a szelet hátuljára ragasztottam úgy, hogy nyitható legyen, az elemcsere miatt. 

Alulról kezdve, terméseket és gömböket ragasztgattam egymásra a karika köré, majd baloldalra 3-at madzagon lógatva és erre műfenyő ágat drótoztam. 

Hirdetés

Felfestettem a fára egy folyót zöld akrilfestékkel, száradás után fehér akrillal mázoltam a többi részt, a folyót pedig jégkristály pasztával kentem le. Miután megszáradt mind, szivaccsal és fehér akrillal behavaztam a tavat is, felragasztottam a zöldeket, fát és az őzikét. A végén szivaccsal és a fehér akrillal ezeket is havasra festettem, plusz a gömböket és a fenyőágat is. 

 

Mini falu asztaldísz készítése     

Itt egy nagyobb falapon dolgoztam. Műszaki rajzlapból vágtam ki a házakat, majd összeragasztás után, akrilfestékkel mintáztam, festettem. Keményre száradt.

Elkészítettem előre süthető gyurmából a figurákat, amiket formázás után 110 fokon sütöttem készre 30 perc alatt. 

A padot és a hidat levegőn száradó gyurmából gyúrtam, majd száradás után festettem őket akrilfestékkel. A hódomb maradék polisztirolból van kifaragva, ezt pedig szivaccsal festettem le akrilfestékkel. Itt-ott az ujjammal is festettem bele. Elsőként a folyót festettem türkiz és világoskék festék keverékével, majd jött a fehér. 

Mindent a helyére ragasztottam, majd ezeket is ecsettel, szivaccsal és akrillal havas hatást kihozva festettem körbe. A folyóra ragasztópisztolyból folyattam a ragasztót és ezt hol kanállal, hol egy nem használt bankkártyával húztam el. A híd környékére kis kavicsokat is ragasztottam. Ezt követően a folyót is, a hidat, a fehér akrillal és szivaccsal havasra kreáltam, majd rájöttem, hogy még egy folyóággal szebb lenne. Azt is ugyanígy kiviteleztem. Az autó is akrillal lett havas, ez egy kis sárga Matchbox volt.

Tettem még pár fenyőt, majd a házakon és a domb mögött, elvittem egy ledes izzósort úgy, hogy az utolsó háznál a szelet fa oldalára ragasztottam az elemtartót. Mindenhol ragasztópisztollyal leragasztottam és szivaccsal - akrillal elrejtettem. 

 

Szarvasos asztaldísz készítése

Adott volt egy nagyobb falap. Fogtam egy maradék polisztirolt, valamilyen bútorral vagy géppel kaptuk. Lefaragtam késsel és a fára ragasztottam ragasztópisztollyal. A faragvány maradékokból körberaktam egy tómedret. Egy kisebb darabot a szikla mellé ragasztottam a fenyőfa aljaként. Elsőként a vizet festettem le, majd a sziklákat, végül a havas tájat, mindhez akrilfestéket használtam. 

Felragasztottam a fenyőt és a szarvast, majd ragasztópisztollyal lefolyattam a ragasztót a zöldes akrilon száradást követően és egy kanállal elhúztam, hogy jeges hatást érjek el. A szarvas köré ragasztottam néhány izlandi zuzmót, terméseket és kisebb szelet fákat. 

Azután fehér akrilfesték és egy egyszerű mosogatószivacs segítségével havasabbak lettek a sziklák, a tó, vízesés, és az egész táj. Ezt követően a helyére került a bagoly és egy fehérre festett gally. 

Hirdetés