Fantasztikus álkandalló készült olvasónk kezeivel – Teljes útmutató!

Hirdetés

Facebook-csoportunk tagja, Simon Végső Zsuzsánna osztotta meg velünk, hogy készítették el ezt a nem mindennapi kandallót minimális költséggel. Érdemes kipróbálnotok nektek is, a látvány és a hangulat miatt megéri!

 

Szükséges anyagok

A kandalló készítéséhez szürke hungarocell darabokat használtunk, valamint univerzális szilikont, acél huzalt, kültéri csemperagasztót, glettet és festéket. 

 

Az állkandalló készítésének menete

A szürke hungarocell darabokat kézi fűrésszel és tapétavágóval méretre vágtam. Univerzális szilikon és acél huzal segítségével rögzítettem a darabokat egymáshoz. Miután megkötött, kültéri csempe ragasztóval vontam be az egészet, ennek egy éjszaka volt a száradási ideje. 

Hirdetés

 

Amikor megszáradt, spaklival glettet húztam rá (rücskösre) az antik hatáshoz, így egyenetlen felület jött létre, ennek is meg kellett száradni, majd havasi gyopár színre kentük. Miután ez is meg száradt, ecsettel adtuk meg az antikolt hatást (az ecsetet ehhez nagyon minimális festékkel kellett használni). 

 

A fekete háttér bútor kartonból van (fújva). A rács obi, Praktikerben található, igaz mi nem ott vettük. Először a teteje is 5 centiméteres hungarocell volt, de azt végül fára cseréltük, amit csiszoltam, égettem és lazúroztam. 

 

Hirdetés