A valóra vált álom – Így rendezd be az akváriumodat!

Hirdetés

Facebook-csoportunk tagja, Lőrincz András osztotta meg velünk, hogyan készítette el álmai akváriumát, megmutatjuk nektek is, hátha kedvet kaptok az alkotáshoz!

 

Büszkén mutatom be legújabb projektem, ami az én szememben felülmúlja az összes eddigi alkotásomat. Évek óta nézegetem az akváriumokat és mindig is egy gyönyörű teleültetett akváriumról álmodtam. Korábban próbálkoztam már akváriummal, de az akkori hiányos tudásom és tapasztalatom nem volt elegendő, hogy olyan akváriumot hozzak létre, ami számomra kielégítő. 

Sokáig félre is tettem a dolgot, egyrészt rengeteg projektbe belekezdtem, másrészt csalódottságomban elkönyveltem, hogy nem nekem való. Szerencsére az ember minden nap tanul valami újat és miután belemélyedtem az állatok, terráriumok, növények világába, egyszerűen muszáj volt, hogy vízi növényeim és állatkáim is legyenek. 

Hirdetés

Egy dolog nézni a videókat és képeket az interneten, de megint más dolog, mikor te magad, saját ízlés szerint eléred azt, amire vágysz. Nem csak "jóvan az úgy", hanem igazi maximalista módjára. Szeretem a munkámat, gyakorlatilag ugyanazt csinálom, mint otthon, de fizetnek is érte. Szeretem azt is, ha bejön egy ember, akivel tudunk egymásnak tanítani valami újat, megosztani a tapasztalatokat.

Több, mint egy év tapasztalat, tanulás, egy iskolázás, sok-sok eszmecsere és videó után rávettem magam, hogy igenis megalkotom a számomra tökéletes akváriumot, amiről oly rég álmodozom. Nagyjából 5 órát vett igénybe, ha az előkészületeket nem számoljuk bele. Legalább 1 óra volt csak elhelyezni és megragasztani a Red moor-t/Amano darabokat (gyökereket) . Nem akartam semmit sem elsietni. 

A "kereten" kívül gondolkodtam (mint mindig), éppen ezért csináltam meg olyanra, mintha egy fa lenne, ami kilóg a vízből. Még nincs teljesen kész, hiszen eltart egy ideig, míg jobban benövik a növények, a legtöbb még levelet is fog váltani, illetve még lesz pár növény a fához rögzítve a vízen kívülre. A fűre hasonlító növényt (Eleocharis parvula) vissza fogom nyírni, így idővel olyan hatást fog kelteni, mint a pázsit. A képek messze nem adják vissza a hatást, amit valójában kelt, de igyekeztem jó képeket készíteni.

A lista mindenről ami megtalálható az akvárium belsejében:

Eleocharis parvula (fűre hasonlító növény)
Kryptokoryna purpurea (jobb hátul)
Tiger Lotus (balra a pirosas levelekkel, virágot is növeszthet)
Vallisneria spiralis (bal hátul)
Hydrocotyle tripartita (jobb oldalon, a három levelűre emlékeztető növény)
Anubias nana (az egyik gyökérhez rögzítve)
Taxiphyllum spec. (moha a gyökereken)
Pistia stratiotes (a víz tetején úszó növény, idővel hosszú gyökeret fog növeszteni) 
Amano/Red Moor wood
Pár darab lávakő
Neritina turrita csiga
És az abszolút kedvencem a gyönyörű Betta splendens, másnéven a Sziámi harcoshal, Red dragon nevű variánsa - Half Moon fehér-piros. Van benne szűrő és melegítő is, csak jól el lett takarva.

Hirdetés