Rájött a férfi, hogy egy 300 éves rönkház lakozik a megtévesztő díszvakolat alatt otthonában!

Hirdetés

Amikor Jude Plum megvásárolta az apró házat gyerekkori otthona mellett a pennsylvaniai Bryn Mawr Főiskola közelében, csupán fel szerette volna újítani az épületet.

 

Azonban amit a 71 éves férfi az öt réteg külső takaró lebontása után talált, teljesen sokkolta őt. A díszvakolat alatt ugyanis egy kétemeletes rönkház bujkált, méghozzá 1704-es építése óta érintetlen állapotban. Az épület az állam egyik legöregebb háza.

 

Így nézett ki a ház, amikor Plum megvásárolta.

Hirdetés

 

 

Mivel a tölgyfa rönkök az elmúlt háromszáz évben igen erősen elkorhadtak, Plum a Village Restorations & Consulting Rt.-nél dolgozó Roland Cadle segítségét kérte, aki a következő évet az otthon aprólékos felújításával töltötte.

 

 

Cadle nem csak a korhadt fát cserélte ki egy másik 18. századból származó épület alapanyagaival, hanem egy 200 éves fejszét is használt azok megmunkálásához.

 

Nehéz elhinni, hogy  ezek képek ugyan arról a házról készültek.

 

 

Habár Plum néhány modern elemet is elhelyezett a házban (például egy új jobban felszerelt konyhát és egy mozgásérzékelős WC-t), a belső bútorzat nagy része korhű bútorokat és műalkotásokat tartalmaz. A tulajdonos egyszer szeretné gyerekmúzeummá alakítani az épületet.

 

 

Az épület felújítását a Lower Merion Történelmi Társaság elnöke, Jerry Francis is megdicsérte: „Úgy látszik, hogy jól csinálta”.

 

 

Mivel az épületet évszázadokig nem fedezték fel, így a társaság nem dolgozhatott közvetlenül a felújításán, de szeretnék, ha idővel a helyi nyilvántartásba is felvehetnék. Plum azonban a nemzeti nyilvántartásban gondolkodik, hiszen az épület elmondása szerint az ország kezdetét jelképezi.

Hirdetés